Szerbia nem lesz az összes Közel-Keletről érkező migráns befogadótábora – jelentette ki Aleksandar Vulin szerb szociálisügyi miniszter hétfőn Belgrádban, hozzátéve: a szerb kormány megérti, hogy a szomszédos országoknak logisztikai problémái vannak, de elvárja, hogy azokat minél hamarabb megoldják.

A tárcavezető aggodalmának adott hangot, amiért a migránsok csak nagyon lassan tudnak áthaladni a szerb-horvát határon. Kiemelte, hogy a szerb hatóságok és a segélyszervezetek élelmiszert és ruhát osztanak a migránsoknak, és az orvosi ellátás is biztosított. "Ennél többet azonban nem lehet tenni, a problémát az jelenti, hogy kérdésessé vált, hogy ezek az emberek át tudnak-e jutni a határon, és elmehetnek-e oda, ahova indultak" – fogalmazott.

Megfogalmazása szerint Szerbiának joga van megvédeni a saját területét, és eldönteni, hogy hány embert enged be, de nem válhat befogadótáborrá az egész ország.

Szerbiában öt állandó menekülttábor működik, emellett pedig a migránsválság kezdete óta több ideiglenes befogadóközpontot is nyitottak. A migránsok azonban elkerülik ezeket, vagy csak rövid ideig tartózkodnak ott, mert minél hamarabb Nyugat-Európába szeretnének jutni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

krumpli
Jéé.. De ismerős ! Minket ezért keresztre feszítettek !
pbalage
nem a f@szt nem, adok rá még három hetet.
krumpli
@pbalage: A Boszorka őket is megajándékozza 3-milliárddal ! :D
pbalage
@krumpli: a "boszorka" név nem oké, van neki rendes neve is,
de mivel elég sok stratégiai játékot játszottam már, ennek a sztorinak csak egy kimenetele lehet.
Ismerős a wow-ból, vagy az Age of Empires-ből?
Végünk van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.