Németországban ismét tömegverekedés volt egy menekültszálláson, ezúttal a Szászország tartományi Niederauban, ahol vasárnapra virradóra nagyjából 100 menedékkérő esett egymásnak.

Rendőrségi adatok szerint az összecsapásban 40 afgán és 50-60 más nemzetiségű menedékkérő vett részt. Többen fémrúddal voltak felfegyverkezve. Legkevesebb három ember megsebesült. A helyszínre vezényelt 30 rendőr csak hosszú küzdelem árán tudott nyugalmat teremteni. A konfliktus főszereplőjeként egy afgán férfit azonosítottak, őt kiemelték a tömegből, orvosi ellátásban részesítették és őrizetbe vették. A rendőrség súlyos garázdaság miatt kezdett nyomozást.

Az eset hátterében minden bizonnyal vallási konfliktus áll, az imádkozásra kijelölt idő körüli nézeteltérésekből alakulhatott ki a tömegverekedésbe torkolló viszály – számolt be hírportálján a Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) regionális közszolgálati médiatársaság.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Hm vallási nézeteltérés?
Mit tesznek akkor ennyi keresztény közt?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Butautáló
Kevesebbet, vagy semmit. A keresztény egy iszlám hitű szemében csak hitetlen. Az ateista is. Ám egy síita szemében egy szunnita a korán és az iszlám hit meggyalázója. Az a rosszabb!
36
A szekuláris világ nem érti ezt. Náluk, nincs kifogás és nyafogás. A vallás a társadalom, a törvények, az állam, az egy egészet alkot. Saját kútfőből merítve, a családom, mindíg katolikus volt. Nagyszüleim, annak ellenére hogy fenyegette őket, a bolsevik állam, gyerekeiket megkereszteltették, egyházi házasságot kötöttek, minden vasár és ünnepnapon misére jártak, a templomnak mindíg adakoztak és tisztelték a papot. A temetésük is csak egyházi lehetett, hamvasztás kizárva, csak koporsóban, de apámék, már annak ellenére hogy megkereszteltettek és egyházi házasságot kötöttek, apám már nem, de anyám és nagyanyám, mindíg vitt a misére. Igaz a templomba, de jártam hitoktatásra. A többit már rám bízták. Én már középiskolás voltam, amikor bérmáltak a saját akaratomból. A Vasárnap, a mai napig, ha meg tudom tenni, nem múlik el mise hallgatás nélkül. Ha nem tudok elmenni, hiányzik.

Na, de nem verem meg a reformátust, evangélikust.

Szerintem, a bajorok azért lázadoznak a muszlimok ellen, mert megtartották a katolikus hitet. Hétvégén, találkoztam két ismerőssel, akik Tirolban dolgoznak. Azt mondták, a tiroli ember is úgy van vele, hogy maradjon csak távol tőlük a muzulmán, ők katolikusok.
Butautáló
@Mézike: Én a verekedés kitörésének okára gondoltam... Gondolom olyan elgondolásból robbantgatnak, mint amilyenből az Oroszlánszagú Richard kardélre hányta a muszlimokat a keresztes háborúban. Egy hülyeség mindegyik...
Mézike
@Butautáló: Ja! Csakhogy az a hülyeség ha hagyják életekbe kerül. A középkor nekünk véget ért, úgy látszik most ők érték utol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.