"A táboron kívül úgy éreztem magam, mint egy másodrendű polgár" – ilyen és ehhez hasonló indokok miatt csak a múlt héten 50 kurd menedékkérő döntött úgy, hogy inkább visszatér Erbílbe, Észak-Irak kurdok lakta régiójának fővárosába – írta az Origo.

Persze a szám elenyésző ahhoz képest, hogy 25 ezren hagyták el Irakot.

Sokkolt a látvány, ahogy beléptem. Hatalmas különbség volt a képzeletemben élő Berlin és a valóságos között

- ezt egy 24 éves, Iszlám Állam ellen menekülő férfi mesélte a Telegraphnak, aki két és fél hónapot töltött el a német főváros egyik külső kerületében egy tranzittáborban. A helyzete azután kezdett romlani, hogy egyre többen érkeztek: naponta csak kétszer kaptak enni, a táborból pedig már nem lehetett kimenni. Közben pedig nemcsak a verekedések lettek gyakoribbak, de a menekülttáborokat érő támadások is.

Úgy éreztem egy idő után, hogy otthon jobban éltem

- magyarázta.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@eugen4402: En megprobaltam otthon elni bekeben, dolgosan, adot fizetve, csaladot, baratokat szamontartva... Amikor egy baleset miatt nem birtam talpraallni (a szo mindket ertelmeben), 46 evesen keptelen voltam ujrakezdeni, mert az ajtok sorban zarultak be elottem, 46 evesen oreg voltam, leirtak, segelyt persze nem kertem es nem is kaptam, a lanyomat egyedul, egy jovedelmbol, gyerektartas nelkul neveltem fol.
Ahhoz, hogy megtarthassam az elveimet, a munkahoz valo hozzaallasomat, meg ugy az egesz elethez valo altalanos viszonyulasomat, es persze, hogy tisztesseges munkat is kaphassak, amibol a gyerekemet is el tudom tartani, csak atlagos szinten - ehhez el kellett hagyni a hazamat.
Szoval mindig jonnek a nagy JFK idezettel. hogy ne azt nezzuk, hogy az allam mit tesz az allampolgarert, hanem hogy az egyen mit tesz az orszagert - na, ez nekem kicsit santit, barmekkora ember is mondta, mert az USA-ban is epp eleg munkanelkuli el, akik dolgoznanak, ha volna hol es mit, nemcsak a segelyt varnak el a hazajuktol.
En sem azt vartam el, hogy segelyt kapjak, "csak" munkat akartam...
Szoval a hazam epp elegge elutasito volt velem,...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@libellle: Bocsi, de melyik az egyetlen ország, mely betartja a Schengeni egyezményt ?:) Kiépítette a védvonalat, lépet - ahogy tudott, a többi pedig néz még midíg, mint a bizonyos maci a málnásban.

Visszakapjuk :) Miért is ? Merkel hívta, Ők jöttek! Nekünk ezzel a továbbiakban nincs dolgunk. Mi nem hívtunk egy bevándorlót sem.
Ne gondoljuk azt, hogy menekülttábor létesüljön itt is, csak azért mert Merkel a bárányait már nem tudja hova tenni. Nem véletlen, hogy a Bajorok is, a határ lezárásáról döntöttek. Ausztria is meggondolta magát és kerítést épít.
Svédek már be sem merik jelenteni, hol akarnak tábort létrehozni, mert 'véletlenül' leégne.

Tutyi-mutyiságnak, tétlenségnek ez lett az eredménye. A helyett, hogy ezen áradatot megfékeznék, még mindíg csak a dumcsi - jó ebéddel kombinálva, illetve elvi megállapodások halmaza történik. Merkelt pedig egyre jobban és drasztikusabban támadják, csak nehogy pártszakadáshoz vezessen.
Pedig a migránsok csak jönnek - jönnek és jönnek.

Személyes megjegyzésként olyan ez az állapot, mintha meghívok valakit magamhoz kajálni, azután meggondolom magam és átküldöm a szomszédba, mivel nálam már annyi a vendég, hogy nem fér el. A szomszéd mit szól hozzá, azt pedig nem igazán érdekel.
libellle
@Főlökött: Definitiv nem Magyarország. Már csupán azert nem mert több százezret beengedett, rányomott az osztrákokra és a németekre. Merkel nem hivott senkit. Merkel azt mondta, hogy a syriai Asyl kéröket beengedjük. Amennyiben Magyarország betartotta volna a Schengeni határvédelmet, akkor természetesen és egyszerüen nagyszerüen határvédelem van. Már csak azert is mert Februar óta tudja orbán, hogy elindultak Magyarország irányába. Tenni nem tett semmit a kormány. Amennyiben tette volna kötelezettségét akkor nem jön át azon az országon 700-ezer csak esetleg 300-ezer. Ezért itt semmi ok arra, hogy a tényeket szépitsük. orbán a "témát" a saját politikai túlélésére használta ki. Amit viszont nem értek feloldod orbánt tettei alól. Pont ez az amit elakart érni, neki ez nagyon jól jött ugyanis igy elterelte a komoly katasztrofális maffiozi tetteiröl a figyelmet Megállapitom abszolut sikerrel. Mindig szeretem olvasni amit irsz, mindig Tetszikkel honorálom. Ellenben itt azt tapasztalom, hogy orbán tettét márpedig nagyon aljas szemét lépéseit te osztod. A legnagyobb katasztrofát ott látom, hogy végül is Magyarország polgárai lesznek a vesztesek ebben az egész drámában. Nem a gazdaságilag felsö réteg, hanem a közép és also réteg. Mert mire gondolsz, hogyan fogja Merkel és a Német-kormány ezt honorálni. Merkel ugy aránylag egy Poker-Face, de nem felejt. Nem fogja elfelejteni, hogy miket dumált össze a szelemmileg sulyos betegségel küzdö miniszterelnöke az országnak. Ja és nagyon jól leirtad Merkel mondta vagy "hivta" a Syriai menekülteket, de nem a szerbeket és a többit. Ez a téma magja. A pártszakadás, hmmm a politikusok egy speziel specie, seehofer ugyan fenyegetözhet és visszahivhatja a minisztereit a kormanyból, nem történik semmi. A valódi 2/3 többség akkor is megmarad.
verőce21
@karma1: (12:11) Általános megállapítást általában a túlnyomó többségről szoktak mondani, mint én is tettem!
Persze, mindig van "tisztelet a kivételnek". Ilyet én is tudok mondani, itt van mindjárt a keresztfiam Angliában. Már a második családi házat vásárolja odakint, és azon gondolkodik, kiadja azokat, átköltöznek Spanyolországba, mert az angliai lakáskiadásokból ott bőségesen megélnek akár munka nélkül is. Ők pl. nem csalódtak.
Főlökött
@libellle: Már keverjük a szezont a fazonnal! A migránsválságot a maffiózós ténykedéssel. Nem kellene. Nem azért mert szívem csücske lenne Orbán, hanem azért, mert az egy másik történet. Arról itt olvashatsz :
fullank.com/index.php/belpol/650-a-fidesz-98-fobune-a-teljesseg-igenye-elul

Abban igazad van, hogy megy a mutyi, maffia-szerű visszaélés, annak eltakarása, törvényessé tétele. Tény és való, hogy ez nem jó, sőt..., de azért ne vegyítsük a migránsokkal. Azt is ki kellene vizsgálni és megszüntetni, de ez másik téma!

Nem csinált az ország semmit :) Dehogynem! Saját magam is hallottam, amikor Brüsszelben, még ha jól emlékszem a média-törvény, vagy az Alaptörvény miatti összeröffenésnél, megemlítésre került ezen probléma is. Akkor senkit nem érdekelt érdekes mód, fontosabb dolgokkal voltak elfoglalva :)
Az ország pedig nekiállt kerítést építeni a Szerbek felé úgy, hogy minden EU.-s vezető nemtetszését sikítozta, kötelezettségszegési eljárásokat - jogsértés miatti eljárásokat helyeztek kilátásba. Majd belátták, hogy tényleg nem törvénytelen, ezért eljárások elmaradtak, csak a szájkarate maradt.
Mivel Szerbia felé bevált és a Horvátok, mint EU.- s tagok ( és leendő Schengeni tagok ) is felénk ömlesztették a tömegeket, kénytelen volt az ország oda is nyomni egy kerítést.
Érdekes mód, az akkori szájkaratésok is meggondolták már magukat, látván beválni látszik a kerítés és csupán élő erővel ( pl.: Horvátok, Ausztria, stb. ) nem tudják feltartóztatni ezen tömegeket, így nagy duzzogva kerítésépítésben gondolkodnak már Ők is.
Csupán egy a gond, elfogyott a kerítésdrót, mert elhasználtuk :) Tudom ez is a mi hibánk :)
De ez van, ezt kell szeretni :)

Merkel-el kapcsolatban pedig lesz mit rögzítenie, mert a Bajoroktól kezdve már mindenki kóstolgatja rendesen, hazai térfélen is. Kezdheti sütni a pogácsát a migránsoknak a hazaútra, már-aki beletörődve bevállalja, de ezen kör sincs még szerintem teljesen lefutva, de ne legyen igazam. Véres eseményeket senki...
Főlökött
...sem szeretne, de sajnos nem kizártak, ezen események.
libellle
@Főlökött: Lehet, de én itt Münchenben semmi ilyet nem tapasztalok. Tegnap pedig seehofer nagyon csendes volt azt is halgan tette. Egyébként ez seehofer karaktere, mindig dumál mert azt hiszi, zirkusban van. Semmit nem jelent. ,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.