Európának és főleg Németországnak egyértelműen ki kell jelentenie, hogy felhagy az üdvözlő politikával, hiszen már túl sok ember érkezik – mondta Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Kleine Zeitung című osztrák lapnak adott interjújában.

Kurz úgy vélte, hogy Ausztria elérte befogadóképességének határát, de szerinte ugyanez mondható el Németországról, vagy Svédországról is.

Ez egy olyan helyzet, amely nem tartható tovább – jelentette ki.

A politikus a nyilatkozatban arra is kitért, hogy szerinte az uniós csúcson még mindig sokan voltak azok az állam- és kormányfők, akik azzal áltatják magukat, hogy megállítható a menekültáradat.

Kurz kijelentette, amennyiben Németország lezárja határait, Ausztriának is így kell tennie.

Úgy vélte: most az uniós külső határokat kellene védeni.

Amennyiben ez nem történik meg, úgy egyre több állam fog saját maga intézkedni – mondta az osztrák külügyminiszter, és arra figyelmeztetett, hogy már nincs sok idő a cselekvésre.

Ausztriában folyamatosan zajlik a menekültszállítás a déli határrészről a német-osztrák határhoz. Még éjszaka is indult menekülteket szállító busz a Stájerországban található spielfeldi átkelőtől.

Éjjel 2300-an gyűltek össze Spielfeldnél, a szomszédos Bad Radkersburgnál nem történt határátlépés éjszaka, azonban reggel már 650-en voltak a településen. Szombaton Grazban kétezren, a városhoz közeli Feldkirchenben 400-an éjszakáztak. Stájerországba vasárnap is ezreket várnak.

Az osztrák-bajor határszakasz három átkelőjéhez, Wegscheid, Neuhaus am Inn és Simbach am Inn településekhez 4500-an érkeztek szombaton, a Salzburghoz közeli Freilassing átkelőnél kétezren hagyták el Ausztriát.

Az osztrák belügyminisztérium szerint naponta 8-9 ezer ember érkezik Szlovéniából Ausztriába, egy héttel ezelőtt csupán 4-5 ezer volt az osztrák-szlovén határt átlépők száma.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Félek, hogy ezt a zsilipet könnyebb volt kinyitni, és sokkal, de sokkal nehezebb lesz elzárni. Ha ugyan egyáltalán el lehet zárni...
varirmag
"Kurz úgy vélte, hogy Ausztria elérte befogadóképességének határát, de szerinte ugyanez mondható el Németországról, vagy Svédországról is."

Tessék szólni a sorosféléknek hogy ennyi volt !!!

"Úgy vélte: most az uniós külső határokat kellene védeni."
Nahát, felébretek !!!
eugen4402
Félek, hogy ezt a zsilipet könnyebb volt kinyitni, és sokkal, de sokkal nehezebb lesz elzárni. Ha ugyan egyáltalán el lehet zárni...
Omarion Nebula
A cikkben szereplő gazdag országok már besokaltal???
Akkor mit jár a pofájuk, ha mi, hozzájuk képest sokkal szegényebb ország nem akarunk muszlimokat tömegével befogadni?
Idita Merkel nyanya átadta a meghívót, most meg nem akarja őket beengedni?
beobachter
Mi az a duma ,hogy Ausztria a fógadóképessége határához érkezett? Ausztria a Faymann-féle utazási irodát müködteti.
Szókrakész
Már elegendő migráns lett beengedve, lehet bevezetni a migránsokra hivatkozva a szigorításokat, ilyen-olyan szoc. támogatás csökkentést, megszüntetést.
Mert ez is a célok között van.
Így már "eljött" az idő a határok lezárására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.