A nyugati sajtó a Nyugat-Európában és Skandináviában ismétlődő migránsellenes támadások idején is a kelet-közép-európai társadalmakat, különösen a magyart állítja be rasszistának, miközben ezt a bűnügyi statisztikák mellett a szociológiai kutatások is cáfolják – írta a Wprost lengyel jobbközép hetilap hétfői kiadásában Jaroslaw Gizinski.

A lap Magyarországgal rendszeresen foglalkozó szerkesztője kiemeli: Magyarország, amely a nyugati sajtóban "a paternalista Brüsszellel vitázó országként" már hagyományosan a bűnbak szerepét tölti be, a migrációs válság kérdésében is az marad. Az Európai Unió keleti részének magatartását a nyugati lapok és politikusok a menekültelosztási kvóták elutasítása miatt bírálják, a magyarországi határzár miatt pedig Werner Faymann osztrák kancellár odáig ment, hogy Magyarországnak "fasiszta hajlamokat tulajdonít" – emlékeztetett rá Gizinski. Rámutatott: a nyugati sajtó László Petra esetét is elferdítette, a jobbikos N1 operatőrének viselkedése "ideálisan felhasználható volt" ahhoz, hogy a térségünket rasszistának állítsák be, miközben "a migránsokat befogadó Nyugat-Európa mintha a tolerancia világa lenne".

Gizinski – többek között a World Values Survey nemzetközi összehasonlító kutatás adataival érvelve – egyértelmű visszaélésnek minősíti azt, hogy Nyugaton a közép-európai térség társadalmainak intoleranciájáról és idegenellenességéről beszélnek. Megjegyzi: bár Magyarországon az idén több mint 300 ezer migráns vonult át, egyetlen olyan támadás nem érte őket, mint amilyenek most Németországban vagy Svédországban történnek.

A Wprost szerkesztője a Nyugaton hangoztatott vádak egyik forrásaként egyes kelet-közép-európai szakértőket és politikusokat jelöl meg, köztük a magyar szocialistákat, akik – véli Gizinski – "arra számítanak, hogy a belpolitikai vita nemzetközi színtérre helyeződik át, és így nyomást gyakorolhatnak az általuk bírált magyar kormányra".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
A történelem ismétli önmagát?! Gyakran halljuk manapság. Kezd hasonlítani ez a helyzet egy modern kori polgárháborúra. Csak most nem észak és dél, hanem kelet és nyugat! Most nem véres, hanem vér nélküli?! Nem harcos hanem alattomos! Globális fos az egész!!! Kevés az őszinte nyilatkozat - szóvivő kell mindenhová, aki a fehér illetve fekete helyett szürke szart köpköd a pofána - szimplán hülyének nézve bárkit bármikor...
Freewolf
Kipukkadt a lufi! A sok agyatlan migránssimogató rájött, hogy ha így folytatják tovább, saját választóik dobálják be őket a folyóba. Mikor kérnek Orbántól bocsánatot a hazudozó EU-s senkiháziak?
TASzSz
A történelem ismétli önmagát?! Gyakran halljuk manapság. Kezd hasonlítani ez a helyzet egy modern kori polgárháborúra. Csak most nem észak és dél, hanem kelet és nyugat! Most nem véres, hanem vér nélküli?! Nem harcos hanem alattomos! Globális fos az egész!!! Kevés az őszinte nyilatkozat - szóvivő kell mindenhová, aki a fehér illetve fekete helyett szürke szart köpköd a pofána - szimplán hülyének nézve bárkit bármikor...
világlátó
@Freewolf: Fordítsuk meg. " a sok agymosott migráns gyűlölő " rájött hogy ha így folytatják tovább, saját választóik dobálják be őket a folyóba. Mikor kérnek bocsánatot a mellébeszélők, a soroskodók, a balodali összesküvést ordítozók a migráns ügyet normális, kulturált, humánus módon rendezni szándékozóktól?
Bizonyára sokan így vetnék fel ezt a kérdést.
Természetesen nem röpdös senki ettől az óriási tömegű népvándorlástól. Látnivaló hogy nem készült fel erre senki.
Azt azért nem hallgathatjuk el, mi magyarok hogy is kezdtük a " védekezést " majd a sündisznóállás kialakítását, a honvédség , a fogvatartott elitéltek, a közmunkások tömeges bekapcsolását, közben a sokszor értetlen, értelmezhetetlen, magyarázkodást és durva visszautasításokat komoly, választott kormányfők felé. Nyilatkozott itt az Orbán, a Bakondi, a Szijjártó, és a Kovács nevű. Nem volt ez senkinek sem sétagalopp, szerényebben is nyilatkozhattak volna ezek itt mind.Eljön az az idő, amikor már tisztább a kép, akkor is jó lenne emelt fejjel járni Európában.
Hogy Európa vezetői miképpen politizálnak, ezt nem csak egyedül nekünk , magyaroknak kell minősíteni. Még 24 tagja van ennek a gyülekezetnek.Néhányan nálunk, azaz a fent nevezetteknél komolyabb emberek is vannak a tagok között. Szerényebben is lehet udvarias és ugyanakkor határozott álláspontot képviselni. No de akkor mi lesz a belpolitikai helyzettel?
Freewolf
@világlátó: Szerintem fordítva ülsz a lovon! Európa kezd besokallni és épp azokat hibáztatja, akik hibásak! Az EU vagy megvett, vagy hülye vezetőit. Egy tanulatlan, kultúránkat hírből nem ismerő banda ront ránk és követelőzik! Magunkról beszélek most, annyit költünk rájuk, amit egy nyugdíjas el sem tud képzelni. Mikor jut 5500 forint naponta egy nyugdíjasnak, aki a hazája építésében csak az életét dolgozta át becsületesen? Azokat támogatják, akik nem akarnak Németországban németül megtanulni, vagy a Finneknél duzzognak, mert nem ízlik a menza koszt nekik? Netán azokat, akik a Svédeknél tüntettek a hideg ellen? Ez egy Európát tönkretevő hazugsághalmaz terméke, amit Soros pénzel és az USA!
világlátó
@Freewolf: Ha a számodra megnyugvást jelent hogy kormányunk az USA.-t és Sorost tartja mindezért felelősnek, én nem bánom. Azt én is sajnálom, amit most Európa, vagy a németek, svédek és mások elköltenek a bevándorlókra. Azon persze gondolkodj el, Te és én aki kisnyugdíjas vagyok / a létminimum alatt van a nyugdíjam, mert 26 éve mikro -vállalkozó vagyok /vajon többet kaphatnánk ha ez a népvándorlás elmaradt volna ?
Szerintem nem.Az hogy a bevándorlók egy másik világból tódultak ide , egy más kultúrából, ahol más az életstílus és a étel íze, az sajnálatos.Bizonyára csalódnak, óráról órára. Nemkívánatosak, félnek tőlük, főleg ha elégedetlenségüket ki is mutatják.Agresszívvé válhatnak a nélkülözés, a csalódottság, a visszatoloncolás reális közelsége miatt. Csak az ellátásukkal, pénzzel, a biztonságos újrakezdés ígéretével lehet megnyugtatni őket. Talán. Alapos agymosás, félrevezetés következménye mindaz, ami kíséri mindennapjaikat. Az erő, a gondoskodás, a haza, vagy biztonságos arab közeli országba visszaszállítás, a további sorsukról való gondoskodás a megoldás egyetlen útja.
Lehet őket bandának nevezni, de nincs értelme.. Nem rabolni, gyilkolni jöttek ide.
A valódi bűnösök megnevezése sem ilyen egyszerű. Ez majd még formálódik. Én azt hiszem Európa urai sem lehetnek mentesek a bűntudattól. Orbán azt ordítja, Európát elárulták ! Az idők jelei című vitaanyagban azt olvashatjuk, ..." ha nem állunk ki Európáért,a kontinens többé nem az itt élőpolgárok Európája lesz, hanem néhány nagy pénzt mozgató, a nemzetállamok keretein túlgondolkodó, aktivista, senki által meg nem választott vezető hagymázas álmát teljesíti majd be a következő időszakban...nem véletlen, hogy naponta több ezer embert " szállítanak be Európába " egy tudatos,baloldalinak mondható szellemi konstrukciót akarnak megvalósítani." idézet vége.
Vajon mi lesz a holnapi hír? Mi bezárkóztunk, a kvótát elutasítjuk, tegyen mindenki ugyanígy. A mi nemzetállami felfogásunk a helyes út. Oszt jónapot !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.