A cseh védelmi tárcánál azt állítják, nem volt teljes félreértés a korábbi információ, hogy oroszok szállították a Balkán déli részeiről Magyarországra a menekülteket – írja az Index

Martin Stropnický cseh miniszter október közepén a NATO-miniszterek brüsszeli tanácskozása után azt nyilatkozta:

a magyar védelmi minisztertől kaptam a hírt, amelyet nem tudok száz százalékig megerősíteni, de nincs okom, hogy ne bízzak meg kollégám szavaiban.

Felidézte, hogy a Balkán területén nem kis létszámban, autóbuszok jelentek meg, és

senki nem tudja, hogy ezek az autóbuszok honnan kerültek oda, de elég valószínű, hogy Oroszország pénzelhette a projektet. A hatalmas emberáradatot ilyen módon szállították a schengeni határhoz.

A Honvédelmi Minisztérium akkor cáfolta, hogy Simicskó István bármi hasonlót mondott volna.

Újhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője az EU-s plenáris ülésen és a külügyi bizottságban is megpróbálta tisztázni, titkolnak-e az oroszok menekültügyben játszott szerepével kapcsolatban valamit az uniós miniszterek. 

A szocialista politikus végül a cseh védelmi kabinet egyik tagjától kapott megerősítő levelet. Ebben azt írták:

az valóban félreértés volt, hogy a menekültek Görögország és Magyarország közötti szállításban való orosz közreműködés a magyar-cseh kétoldalú megbeszélésen merült fel. De az alapinformáció valós, a NATO miniszterek folyosói vitájában hangzott el. 

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Január: Europa oregszik, nincs utanpotlas a munkahelyekre. Nem lesz, aki megtermelje a nyugdijra a penzt. Egymillio ember szetosztva nem sokat jelent a tobbszazmillios Europai Unioban. Ha nem felejtkezel el rola, akkor lathatod, hogy 600 ezer magyart (tulnyomoreszt a fiatalabb korosztalybol) siman felszippantott csak Anglia. Tudom, a ketto kozott nagy kulonbseg van, de a lenyegen nem valtoztat: Magyarorszag elvesztette a massziv termelo munkas reteget, mert orban a politikajaval siman eluzte oket, de a mai napig beleszamolja oket az otthoni statisztikakba, mint dolgozokat. Ami csak annyiban santit, hogy ezek a kivandoroltak Angliaba fizetik az adot, az angol gazdasagot lenditik elore. Ha orban okos lenne (de nem az), akkor mar regen kivalogatta volna a java menekulteket (amit most Merkel vegez el helyette) es Ma.o.-n adott volna nekik letelepedest. Nem muszaj velem egyetertened, de azt latom, hogy ahol en elek, pakisztani a nover, chilei es fidji indian az idoseket apolo, es pl. indiai orvos a vezeto a helyi korhaz onkologiajan. (Engem pedig 5 eve egy afrikai sebesz mutott). Ezt mindenki elfogadja, orul neki, es senki nem azzal foglalkozik, hogy melo utan melyik templomba megy az orvos imadkozni. Ha viszont nem ertesz velem egyet, akkor miert kellett magyar allampolgarsagot osztogatni BARKINEK, ukrannak, romannak (NEM ERDELYINEK CSAK!), orosznak, (a kerdes koltoi, mert tudom, hogy a szavazatokert tette, ami kesobb be is bizonyosodott, hogy meg lehet tenni), szoval akkor megis KI INDITOTTA EL A MENEKULTARADATOT NYUGATRA AZ ALLAMPOLGARSAG VALOGATAS NELKULI KIADASAVAL? (Ja, es a magyar allampolgarsaggal barki AZONNAL bejutott az Unioba!)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@keresztapa: Nem tudom miröl beszélsz. Senki nem küldött senkiknek meghivót. Ezt az örültséget csak orbán barátod és maffiozi pártja tala´lta ki. Ellenben ha neked igy kellemesebb az életed okay. Nem tudom ki a "Herkel mami" vagy az egy elirás lenne okay, erre is vonatkozik a véleményem.
Freewolf
@libellle: Semmi gond! Majd áttesszük őket Irakba!
izo
@libellle: Azért nincs akkora kulturális különbség egy osztrák, német (tudod közös történelem!) angol stb és magyar között, mint ezek és a most bevándorlók között! Az idegengyűlölet mire érted, nem vagy magyar?
keresztapa
@libellle: Igen így nyilatkozik egy világ polgár, akinek hazája a nagy világ! Aki Magyarországon csak lakó annak közösségében nem tud beilleszkedni, mert neki trendi a világ polgárság, de meghatározni nem képes hovatartozását.. A nemzet állam neki nem mond semmit mert kötődése nincs hozzá, nincs nemzete, nincs országa nincs érzülete, kiéget érzelem mentes politikai ideológia követő, az határozza meg hovatartozását, hogy a nemzetek fölött uralkodó politikai erő mit diktál, annak követőjévé vált. Magyar érzület nélkül!
keresztapa
Új európai idiotizmus: VIP vendégként reptetjük a migránsokat
Az Európai Unió új szintre emelte a világ nagy részének Európába csábítását: korábban állami vendégeknek járt az a felhajtás, amit tegnap hat szír és iraki család kapott.
keresztapa
Merkel által meghívott migránsok törölni kívánják a keresztyén ünnepeket Németországban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.