Victor Pontát többrendbeli okirat-hamisítással, pénzmosással és adócsalásban való bűnrészesség vádjával állították bíróság elé. A román kormányfő szerdán mondott le.

Vádlottként hallgatta ki pénteken a román legfelsőbb bíróság Victor Ponta volt román miniszterelnököt az úgynevezett Turceni-Rovinari perben, amelyet többek között ellene és Dan Sova szociáldemokrata szenátor ellen indított szeptemberben a korrupcióellenes ügyészség.

Egyes sajtókommentárok szerint a közelgő bírósági idézés is közrejátszott abban, hogy Ponta – a korrupciós perétől független ügyre hivatkozva – szerdán lemondott hivataláról. A bíróságra érkező Ponta nem nyilatkozott az újságíróknak, arra hivatkozva, hogy már "magánszemély".

Pontáról a DNA vádirata azt állítja, hogy 2007-2008-ban ténylegesen el nem végzett ügyvédi szolgálatokért vett fel havi 2-3000 eurós honoráriumot Dan Sova szenátor cégétől, az összeg igazolásául pedig 17 teljesítési igazolást hamisított úgy, hogy más ügyvédek teljesítési igazolását lemásolta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.