Legalább 120 ember életét vesztette a Párizs belvárosában több helyszínen végrehajtott géppisztolyos, robbantásos támadásokban – közölte a rendőrség pénteken késő este. Már a hadsereg egységeit is az utcákra vezényelték, teljes a káosz a francia fővárosban. 

Az első jelentések 18 áldozatról szóltak, de a rendőrség legfrissebb tájékoztatása szerint 100 is lehet a halálos áldozatok száma a párizsi támadásokban. A Bataclan koncertteremben mintegy 100 ember túszul esett. 

Egy szemtanú Allah Akbar kiáltást hallott. 

Brutális terrorakció Párizsban, lövöldözés, robbantások, legalább 120 halott és sok túsz

A francia-német válogatott labdarúgó-mérkőzés helyszínének közeléből robbanásokat jelentettek, Francois Hollande köztársasági elnököt kimenekítették a helyszínről, és nyomban a belügyminisztériumba indult válságtanácskozásra.

Rendkívüli állapotot hirdetett Hollande

A határok lezárásának bejelentése után egész Franciaország területére rendkívüli állapotot hirdetett Francois Hollande.

Brutális terrorakció Párizsban, lövöldözés, robbantások, legalább 120 halott és sok túsz

Először a belvárosi X. kerületben, a Le Petit Cambodge nevű étterem környékén dördültek lövések, majd az onnan nem messze található Bataclan nevű koncertterem előtt, később pedig a rue Charonne környékén is. A Twitteren robbantásról is szólnak a hírek.

A rendőrség azt kérte a párizsiaktól, hogy ne mozduljanak ki a lakásaikból.

A futballstadionban a pályára menekültek a nézők

Az Europe 1 francia rádió újabb helyszínről, a belvárosi Les Halles bevásárlóközpont közeléből is lövöldözést jelentett a Párizsban péntek este elkövetett merényletek sorában. Már hatra nőtt a párizsi fegyveres támadások helyszíneinek száma.

Úgy tudni, egy magyar vendég biztosan volt a Bataclanban. Zsuzsa két órával ezelőtt még fotót posztolt az Instagramon a koncertről.

#eaglesofdeathmetal #labataclan #paris #wannabeinla

Zsuzsa Kover (@zsuzsulla) által közzétett fénykép,

Barack Obama az emberiség elleni terrortámadásról beszélt

Párizsban nemcsak Franciaország és a franciák, hanem az emberiség és az egyetemes értékek ellen intéztek terrortámadást

– jelentette ki a Fehér Házban Barack Obama amerikai elnök.

Obama leszögezte, hogy az Egyesült Államok minden segítséget megad legrégebbi szövetségesének, Franciaországnak a terrorizmus elleni harcban és mindent megtesz az elkövetők felelősségre vonása érdekében. New York rendőrségét az összehangolt párizsi terrortámadások nyomán készültségbe helyezték.

Elítélte a terrort Szijjártó Péter

Folyamatos ügyeletet rendelt el a párizsi magyar nagykövetségen a terrortámadások miatt a külgazdasági és külügyminiszter péntek éjjel. Ha magyar állampolgárnak segítségre van szüksége, azonnal hívja a követség 00-33-683-254-362-es telefonszámát – mondta az M1-nek Szijjártó Péter.

Magyarország a francia emberek mellett áll, együtt érzünk velük, és a terror minden formáját elítéljük

- közölte a miniszter.

174 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Szókrakész: Soha nem mondtam, hogy NE regisztraljak a migransokat, SOT: ellenkezoleg, es meg azt is hozzatettem, hogy ezzel a modszerrel a magyar belugy valogathatott volna a kepzettebb, dolgozni akaro migransok kozott.
A kerites kizarolag arra volt jo, hogy ELTERELJE a magyar-szerb hatarrol a migransok aradatat, DE NEM OLDOTT MEG SEMMIT! Sajnos, a magyarok most csak atmenetileg lelegezhetnek fel, mert lesz ennek meg bojtje (bar ne lenne!)
Franciaorszag pedig dontott most, egy oraval ezelott: Hollande miniszterelnok azonnal lezarja a hatarokat, (valoszinuleg befele, a papirok nelkul jovoknek)
Nehogy azt hidd, hogy a migransoknak drukkolok, de ez a kerdes a magyar kormany reszerol toketlenul, dilettans modon es foleg minden aspektusaban rosszul volt kezelve!
Azt a penzt, amit kidobtak a magyar nyelvu plakatokra, sokkal inkabb kellett volna hatarorok gyors kikepzesere forditani (mert 2010-ben a hatarorseget orban foloszlatta), beszerezni egyszeru eteleket, vizet, alapveto gyogyszereket, es minden eshetosegre szamitva ferohelyekkel is boviteni egyes befogado, atmeneti taborokat, WC-t, vizvevo helyeket biztositani a hatarok kozelebe. Nem viselkedtunk ugy, ahogy ATMENO menekultekkel kellett volna, a fidesz inkabb a sajat rajongoi taboranak akart villogni azzal, hogy "nem kerunk a bevandorlokbol". Holott ezek NEM hozzank akartak bevandorolni!
En ebben latom a legnagyobb hibat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Csizmás Kond: Nem szolok hozzad, de veletlenul lajkoltalak be, csak hogy tudd, nem orombol... (Ugralnak a sorok, mielott az ertesitesre kattanna...)
Csizmás Kond
@silber13: ...szeintem jobban illene a kezeslábas zongora megnevezés...:)
Csizmás Kond
@karma1: ...megbízhatatlan vagy...még egy órát sem bírsz ki...:)
karma1
@Csizmás Kond: Most ebben igazad van, de innentol valoban ori-hari...:o)) Azert meg fajdalmas bucsumban is kivanhatok szep napot neked, de tenyleg ugral ez a nyavalyas oldal, mielott megmutatja, ki lajkolt, vagy ki szolt hozza a hsz-edhez...

Na, agyo"...:o)
Csizmás Kond
@karma1: ..elhinném ha nem ismernélek...:)...agyő !
Knapp75
@enslaved: "A fegyverhasználat mellett voltam a kezdetek óta én is, de volt is egy Annamariska meg egy Knapp egykoron, akik mára eltűntek érdekes módon, de folyton leugattak. Most itt a bizonyíték, kinek is volt igaza."

szandokan koma, nálad nagyobb patkány nem nagyon van a netes fórumokon... ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.