Francia iratokkal rendelkező két férfit vett őrizetbe a cseh rendőrség idén áprilisban a cseh-szlovák határon, mert fegyverekkel teli gépkocsit vezettek – közölte a Lidovky.cz cseh hírportál szerdán.

A forrás szerint Csehország egyike lehet azon országoknak, amelyeken keresztül a párizsi merényleteknél használt fegyverek Franciaországba kerültek.

A rendőrség rutinellenőrzés keretében a cseh-szlovák határ átlépése után, a dél-morvaországi Stary Hrozenkov közelében állította meg az autót, amelyről kiderült, hogy fegyverekkel van tele. A francia állampolgárságú személyeket őrizetbe vették, és júniusban vádemelésre tettek javaslatot az illetékes hatóságok.

A zlíni közlekedési rendőrség azonnal tájékoztatta az esetről a terrorizmussal foglalkozó cseh nemzeti központot is, amely a szervezett bűnözéssel foglalkozó rendőrségi osztály része.

Pavel Hanták, a rendőrségi osztály szóvivője a hírportált úgy tájékoztatta, hogy az őrizetbe vett franciák Szlovákiában vették a fegyvereket. Olyan fegyverekről volt szó, amelyeket a franciák nyilatkozatai szerint vaktölténnyel való lövöldözésre kellett volna átalakítani. A Lidovky.cz úgy tudja, hogy Szlovákiában olyan géppisztolyokat is lehet kapni, amelyeket egy kis átalakítás után újra éles lőszerrel lehet használni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.