Jelentősen nőtt két év alatt azoknak a magyaroknak a száma, akik hivatalosan is Németországban, illetve Nagy-Britanniában vállalnak munkát – írja a Magyar Nemzet.

A napilap a német és a brit statisztikai hivatal tavaly év végi adataira hivatkozva közölte: Németországban 2012 és 2014 között a kereső tevékenységet végző regisztrált magyarok száma csaknem 70 százalékkal nőtt.

Még több magyar menekül külföldre

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2014-ben az országban tartózkodó 115 ezer magyarból 80 ezer folytatott regisztrált kereső tevékenységet.

A napilap ismertetése szerint a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal arról tájékoztatott, hogy 2014-ben az országban 55 ezren voltak a 16 évesnél idősebb, magyar származású, kereső tevékenységet folytatók.

A lap felhívta a figyelmet arra, hogy az adatsorok nem tartalmazzák azokat, akik nem bejelentett munkahellyel rendelkeznek. Mint írták, pontos adatok hiányában csak becslések vannak arra, hogy hány magyar dolgozhat összesen külföldön, ezt a számot 350 és 500 ezer közé teszik.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Mivel Magyarország már úgy is tovább tagozódott, a konfliktusmentes kiút az lenne ha a Fidesz vezetők és hívők megkapnának 3-4 egymás mellett lévő megyét és külön országot hoznának létre. Ezek után az uralkodni vágyás, pökhendiség, arrogancia és hazugság belügyükké válna. A megmaradt magyar rész pedig fellélegezhetne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Freewolf: 9.13-ra: Wolfika! Az nem baj, ha nem tudsz valamit, de legalabb ne fenyezd a nem-tudasodat! Azzal, hogy az unio tagjai lettunk, NINCS munkaero szabad aramlasa, minden orszag a sajat munkaeropiacaval dolgozik. Aki magyar elutazott Angliaba dolgozni, teszi ezt azert, mert ott ugyanazert a munkaert 10-szeres bert kap, mint itthon. VISZONT: AZ ADOJA IS Angliat fogja gyarapitani, NEM a NAV-ot!

A multi pedig azert fizet olyan keveset, mert ezt meg a te szemetlada fonokeid inteztek el igy, amikor meghataroztak az orszagos adhato minimalbert. Viszont a multik szo nelkul befizetik a duplajara emelt adokat, jarulekokat, egeszsegbiztositasi- es nyugdijalap jarulekokat a MAGYAR koltsegvetesbe, barmennyire is nem tetszik ez neked.

De ezt mar parszor megprobaltam elmagyarazni neked, ugy latszik, lassan ero tipus vagy...
emerencia
@Aki Én: Tévedsz. Megy boldog, boldogtalan, tanult, tanulatlan, lusta, szorgalmas, stb.. Egy angliai sörgyárban a szalag mellett többet lehet keresni mint a Magyarországon lévő külföldi tulajdonú multi áruházban, ahol eladóként a testi épségre és egészségre veszélyes cselédmunkától a szaktanácsadásig mindent meg kell csinálni a magyar minimálközeli bérért. Sőt, van aki 60 felett megy külföldre dolgozni. Közülük már nem mindenki jön vissza élve.
katalin70
Ez szörnyű. Ideje lenne már rendet csinálni itthon.Nem hiszem, hogy ez a megoldás.
Butautáló
Nagyon kevesen fognak visszatérni, úgyhogy a probléma nagyon súlyos lesz Magyarországon! Nyugaton egy-két év elég egy normális egzisztencia felépítéséhez, ami aztán ott is tartja a népet. Márpedig Magyarország sokkal később lehet vonzó egy, a már nyugodt életet megkóstoló számára!
vadnarancs
Itt maradt a birkanyáj a nyakunkon, aki mobil volt, már régen elment és sírva röhög az itt maradottakon. Az itthon rekedt birkák agymosása folyamatosan zajlik, cenzúrázott fotók, jelenetek, photoshoppolt képek... Kellemetlen hírek elhallgatása, önfényezés. A birkák meg csak eszik eszik és eszik. Van ebből kiút?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.