Legkevesebb hat gyerek fulladt vízbe pénteken Törökország északnyugati partjainál, miután felborultak a menekültek Görögország szigetvilága felé tartó csónakjai.

Négy afgán gyermek holttestét találták meg Ayvacik körzet tengerpartján. Egy gumicsónakban utaztak, amelyben 55 szíriai, illetve afgán akart eljutni a török Leszbosz szigetre. A gumicsónak elsüllyedt, a többi 51 embert kimentették a török hatóságok. Két szíriai gyermek Bodrum török üdülőhely közelében fulladt a tengerbe, miután felborult egy csónak, amely Kósz görög szigethez tartott. A többi 17 utast szintén kimentették – jelentette az Anadolu hírügynökség.

Sokkoló: menekült gyerekek fulladtak a tengerbe

Eddig csak a török-görög útvonalon 500 ember vesztette életét, bár ezek az egyik legrövidebb utak az Európai Unió kapuját jelentő Görögország felé. Az útvonalon a nemzetközi szervezetek szerint eddig legalább 650 ezer ember jutott át. A legemlékezetesebb és egyben felkavaró eset egy 4 éves kisfiú holttestének megtalálása volt szeptemberben, ami felhívta a figyelmet a tengeren menekülő és életüket veszélyeztető emberek sorsára – a tragédiában 5 gyermek vesztette életét 7 felnőtt mellett.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
@Vosztok: - engem viszont minden ártatlan gyermek értelmetlen halála sokkol. De, nem vagyunk egyformák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vosztok
@Desischado: Téged sem sokkol. Vagy hazudsz, vagy nem ismered aszó jelentését.
Vosztok
@F_Viktor: Na! Az obligát nehézfegyver! Önálló gondolat nincs?
Vosztok
@Aki Én: Leszbosz görög. De sok török vitatja. Pardon.
Eriksson
Sapphó

Édesanyám! nem perdül a rokka, olyan
szakadós ma a szál -
vágy nehezül rám;
mert a sudár, szép Aphrodité letepert!
Szerető, szerető
kell ma nekem már!

(Radnóti Miklós)
világlátó
A médiák tesznek róla, hogy újabb muníciót adjanak mind a humanizmust, a szolidaritást, mind pedig a migrációt elvető, idegengyűlölő elveket magukénak vallóknak.
Még sok áldozata lesz ennek, mind a tengeren, mind a szárazföldön. Már csak idő kérdése, mikor szakad el a cérna, mikor lő az első migráns a rendőrökre, ők meg vissza. A tömeg könnyen tud kezelhetetlenné válni, lásd Röszke. A görög - macedón határ most a kritikus pont, oda most nagyon komoly erőt, de segítő szándékot is összpontosítani kell. Ha a klímát, az elhagyott haza közelségét és sok más fontos szempontot is figyelembe veszünk, talán ott lehetőség lesz a menekültek áttelelésére és mielőbb hazatérésükre.
Sajnos ki kell mondani, nem jó döntések sorozata hozta a migránsok százezreit és Európa fejlett országait ebbe a helyzetbe. Be kell látni, nincs ma és még holnap sem a két civilizáció összekeverésére lehetőség. Erre évtizedes előkészítés kell az élet minden területén, mindkét fél részéről. A kezdet is, a folytatás is óriási mulasztásokkal terhelt. Ha tetszik, ha nem, Európa sokat vétett a Közel - Keleten is, Észak - Afrikában is, majd a 60 - as években is, amikor albán, jugoszláv, szerb, török vendégmunkások tízezreit hívta be olyan munkákra, amelyre a hazai munkaerő már nem mutatott hajlandóságot elfogadni. Sokan beilleszkedtek, normális elfogadottságban éltek és élnek.Ugyanakkor sokan külön városnegyedekben élnek, a szegregáció kisebb - nagyobb hatásai alatt. Nem tudtak integrálódni, egy idő után már nem is akartak, akarnak. Gyermekeik, sőt unokáik ezt még jobban érzik. Nagy a felelősségünk, ahogy nekik is. Erre most ezt az áradatot ráengedni Európa legfejlettebb országaira, olyan helyzetet teremtett, amit jól kezelni szinte lehetetlen. A finnországi erőszak elég volt ahhoz, hogy egy város tiltakozzon a helyi menekült tábor léte ellen, ki is költöztették onnan őket, de ahová kerülnek, hasonló fogadtatásuk lesz. Félő az erőszak eluralkodása, az élet elleni fellépés , a sok áldozat, majd a bosszú.
F_Viktor
@Vosztok: Írod:
"Önálló gondolat nincs?"

Nofene, minden nap megkapod, hogy mekkora náci vagy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.