Németországban az idén november végéig majdnem 965 ezer menedékkérőt vettek nyilvántartásba – jelentette be a német belügyminiszter. Thomas de Maiziere szerint 964 574 ember adatait rögzítették, de a menedékkérők tényleges száma ennél alacsonyabb, mert vannak, akiket többször vettek nyilvántartásba, és vannak olyanok is, akik távoztak az országból. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mekkora az eltérés a nyilvántartásba vett és a Németországban ténylegesen menedéket kérő emberek száma között – írja az MTI.

965 000 migráns érkezett Németországba idén

Az utóbbi egy-két hétben jelentősen visszaesett az országba belépő menedékkérők száma, a korábbi napi 8-10 ezer ember helyett átlagosan 2-3 ezren érkeznek. Ez "nagyon örömteli és jó" fejlemény, de "még nem trendforduló", és még nem lehet pontosan megállapítani, hogy mennyiben tulajdonítható a görög-török tengeri határ térségében rosszra fordult időjárásnak, illetve a török kormány intézkedéseinek – mondta a német belügyminiszter.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
tök érdekes, hogy pont osztható ezerrel a számuk.
dömdödöm
500 000 rajtunk keresztül :-(
500 000 horváth -szlovénon keresztül :-(
Most akkor a kérdés ki -mit csinált jól ? :-(
36
@pbalage: Szerintem ez pont olyan trükk, mint a boltban az árúra, nem 100 forintot írnak, hanem 99-et. Aki meg benyeli, örömködik hogy spórolt. Egy fenét.

Azok számát, nem írják le, akik megléptek a regisztráció elől.
csigabiguli
Egészségetekre. :D Csak nehogy torkotokon akadjanak.
Fradigege
1 millió évente? Az igen. Nem akarok beleszólni, de Merkel repülni fog.
verum
@Fradigege: - és akkor megoldódik valami? Nem Merkel miatt jöttek és ha nem engedi be őket, ma ez a tömeg kis hazánkban tolongana.
Mert nincs, aki megállítsa őket!
libellle
@verum: Ez a szám csupán az eddig regisztráltak száma. Ebböl 700 ezer vagy még több orbán felelösége. Ellenben már megindult a visszatelepités.
libellle
@Csizmás Kond: Milyen okosságokat irsz. Most nem tudtam értelmezni, de eddig neked kellett öket "eltartani". Erdekessé válhat a helyzet amennyiben mindazt akik Magyarországon érkezett ide visszaküldik oda. Na és akkor eltarthatod öket. De, az öregasszony eddig nagyon sokat tett azert, hogy a te életedet is megkönnyitse.
Csizmás Kond
@libellle: ...ezt meg ki magyarázta be neked ?
Főlökött
@libellle: Áruld el már légyszíves, miért is Orbán felelőssége ? Azért, mert Merkel és az egyik miniszterének van egy lázálma és idehívták ezt a tömérdek muszlimot ? Azok pedig ideözönlöttek napi majdnem 10ezres tételben, volt amikor még többen is.
Visszatelepítést pedig kockajátékkal döntik el, melyik országba, csak a Görögökhöz ne, mint első Schengeni ország. Játszanak országokkal, kényük-kedvük szerint.
Az ide-oda tologatásnak sincs értelme, mivel a határok nyitottak, így oda mennek, ahova akarnak azok a migránsok, melyeket egyik helyről kiutasítottak. Avagy úgy véled, a megkapó ország feladata lenne, vigyázni rá ? Ne vicceljünk már.
libellle
@Csizmás Kond: Nem fogod elhinni de nekem nincs olyanra szükségem aki valamit bemagyaráz. Mindenkor rendelkezem annyi értelemmel, hogy értékelni tudjam a történteket.
libellle
@Főlökött: Akkor áruld már el nekem és mindenki másnak, hogy mikor hol hivta Merkel a muslimokat. De kizárólagosan bizonyitalssal mert a te elképzelésed nem bizonyiték. Csupán egy álláspont. Ugyanis sehol nincs arra bizonyiték amit te itt leirtál. Természetesen nem zárom ki a lehetöséget, hogy a titok örzöje te vagy. Itt a lehetöség, hogy megoszt velem is a nagy titkot. Amennyiben nem látod orbán felelösségét akkor itt felesleges oldalakat irni arról mert akkor sem fogod azt megérteni.
Csizmás Kond
@libellle: ...azt akkor hogy magyarázod meg a saját értelmed szerint, hogy " akik Magyarországon érkezett ide visszaküldik oda."
.na és ide az égből pottyantai ide mint a manna ?...vagy melyik az ide és melyik az oda ?
Főlökött
@libellle: 1., Láttad a Merkel - bevándorló gyerekekkel készült műsorát ? A síró gyermeket ölelgetve regélte el, hogy a Szíriából jövő menekülteknek nyitva a kapu, nincs korlát.
Erre minden migráns, papírjait eldobálva, hírtelen Szír lett. Te is láthattad, az útvonalukon eldobált iratokat, közokiratokat. Ja közben Törököknél nekiálltak, a Szír útlevélgyártásnak :)

2., A német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) elnöke is lemondott, nem véletlenül. A honlapjukon szerepelt Merkel igérete, a korlátlan befogadásról.
Engem nem kell meggyőzni, nem is tudnál az ellenkezőjéről. Azért is kérdeztem, hogy szerinted miért Orbán a felelős, de érdemben nem tudtad alátámasztani.
Tessék, egy kis háttérinfó :
"Németországban az egyik legalacsonyabb a születési arányszám Európában, így a becslések szerint a jelenlegi 81 milliós népesség néhány évtized alatt 67 milliós szintig süllyedhet. A „nyitott kapuk” politikájától Berlin azt várja, hogy csökkenti a népességfogyást, és hosszú távon biztosítja a német gazdaság számára szükséges munkaerőt."
Forrás : www.atv.hu/kulfold/20150904-menekultvalsag-miert-nyit-nemetorszag-a-bevandorlok-fele
Itt is van, sok-sok minden : 444.hu/2015/09/18/nemet-kvota/
"Csakhogy miután Merkel bejelentette, hogy a szíriai menekülteknél nem alkalmaznak felső korlátot, alig egy hét alatt kiderült, hogy a feladatot ellátó tartományoknak és településnek sem elég pénze, sem elég helye nincs..."

Amúgy pedig mindez nem nagy titok lenne, hanem az eddig történtek összefoglalója :) a kézzelfogható tények halmaza :)

Az elosztogatásuk (kvótázgatás) is, hasraütéses megoldás, az általuk odahívottakat most szét akarják dobálni, hogy mindenki 'élvezhesse' marhaságuk gyümölcsét. Aranyosak :)
libellle
@Főlökött,Merkel mondta azt amit irtál, hogy a Syriából és ezenkivül még más 2-3 országból érkezettrk asylt kapnak egy behatárol idöre de ez nem az összes muslimra vonatkozik. Még akkor sem ha mind Syriai lett. . Ez az alaptörvényben van leirva, hogy ezeket a polgárokat be kell fogadnunk. . Már pardon de az nem vicclap mint az amit a fidesz összefirkált. Azt hogy eldobálták a a dukumentjeiket az is ok. Ellenben egyszerüen nagyszerüen követni lehetett volna ha...(miert tudta és tudja ezt más állam megoldani) orbán világ ész és fidesz világhatalom erre ténylegesen figyelmet forditott volna. Mit tett ehelyett, buszoztatta öket mindennemü konroll nélkül. tovább. Amennyiben olyan okosságokat beszél, hogy igen egy államnak meg kell a határait védeni és joga eldönteni, hogy kik lépik ezt át akkor miert nem tett heteket kerresztül semmit ebben az irányban. . Ezenkivül Németország a bevándorlás olcsobban és rendezetteben is meg tudta volna oldani, ha olyan fogyóban van a népességünk. Persze ez sem teljesen állja a helyét ugyanis bavándorlókból nállunk nincs hiány. Rengeteg polgár jön Lengyelországból a Szláv országokból és nem utolso sorban Magyarországról és ezenkivül még más naciókból.
A kvótát én sem tartom személyes átgondoltnak. Ugyanis miert kellene förtelmes államokba ezeket a szerencsétlen embereket betelepiteni. Jóval hatásosabbnak tartom az anyagi megoldást. Europa Egyesult Nemzetek nem csak jóban hanem a rosszban is.
libellle
@Csizmás Kond: A szerbeket, albánokat és kosovoiakat Magyarország engedte be.Ezeket mind visszalahet oda küldeni, hidd el nem kevesen vannak.
Csizmás Kond
@libellle: ...egy egyszerű kérdés... te ha kimész albionba mosogatni hogy kéred, hogy nevezzenek gazdasági menekült vagy politikai esetleg valami más ?
Freewolf
A gyógyszertáraknál, kórházaknál a katonaság őrködik. A vadak tombolnak, erőszakoskodnak, lesz még itt tűzparancs!
Fradigege
@verum: Merkel karriere végére ért, azt akartam mondani ezzel.
verum
@Fradigege: - akkor ismétlem, mi fog ettől megoldódni?
Fradigege
Akkor ismétlem. Merkelnek ezzel vége. Nem fogadnak be egy migránst sem. Maradnak a szír határok mentén a táborokban, hisz kapják a szomszédos államok a zsíros eurókat. Én erre számítok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.