Széteshet az Európai Unió, és támogatóinak nagyon erősen küzdeniük kell azért, hogy ez ne történjen meg – mondta egy keddi német lapinterjúban Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke.

Schulz a Die Welt című lapban megjelent interjúban hangsúlyozta, hogy "az Európai Unió veszélyben van", mert a közösségen belül működnek bizonyos erők, amelyek szét akarják verni. Ezért senki nem tudja megmondani, hogy a mostani felépítésű EU túléli-e a következő tíz évet.

Az EU-nak van alternatívája, és le lehet bontani, de ez az alternatíva a "nacionalizmus Európája, a határok és a falak Európája", amelynek kialakulása pusztító hatással járna, hiszen ez a fajta Európa már többször "katasztrófába vezette a kontinenst" – mondta az EP német szociáldemokrata elnöke.

Úgy vélte: számos kormányra jellemző, hogy előbb megszavazza a szuverenitás valamely részének átruházását a közösségre, aztán panaszkodni kezd, hogy az EU megengedhetetlen módon beleavatkozik a nemzeti szuverenitásba, majd gátolja a közösség fellépését az adott ügyben, és éppen ezek a kormányok vetik az EU szemére, hogy nem oldja meg a gondokat. Ezért "nem csodálkozhat senki azon, hogy rossz az EU megítélése" – mondta Martin Schulz.

Hozzátette, hogy számos kormány visszafordul a "nemzeti gondolkodási mintázatok" felé, ami "végzetes", hiszen egyetlen tagállam sem tud egyedül megbirkózni a migráció, a klímaváltozás, a terrorizmus, a kereskedelem vagy a nemzetközi bűnözés kihívásaival.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a német kancellárnak van-e világos elképzelése a menekültválság megoldásáról, azt mondta, hogy Angela Merkel és a szociáldemokrata alkancellár, Sigmar Gabriel azért küzd, hogy a válságot az EU közössége együtt oldja meg, és ne hagyja magára olyan tagjait, mint Németország, Svédország, Ausztria vagy Olaszország.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Az EU, az elmúlt években, kizárólag, önmagára halálosan veszélyes ügyekbe bonyolódott bele.
1. Kihelyezett rengeteg termelő kapacitást, Kínába. Ebben még a 2008-as válság sem állította meg. Most zsugorodik a kínai piac.
2. Beleártotta magát az ukrajnai balhéba, az USA hatására. Szankciókkal korlátozta be saját magát, Oroszország ellen.
3. Euro milliárdokkal tömte, Görögországot, ami egyébként, szerintem végül, így is úgy is gallyra megy.
4. Jött a migráns válság, senkit meg nem kérdeztek, a Schulz félék, hogy ugyan akar-e pl. Magyarország gettóvá és átjáróházzá válni. Ez sem növeli a stabilitást.
5. Az EU kiszolgáltatottá tette magát, Afrikai államok, kétes vezetése felé+Törökország is leakaszt egy csomó pénzt az EU tagállamoktól.
6. Nem tudom, Schulz, észre vette-e, hogy Brüsszelben, az EU központjában, az ő hivatali helyén, az utcákon katonák járőröznek, mert hirtelen rádöbbentek arra, hogy bárki, bármilyen gonosz szándékkal néhány kilóméterre a hivatalától, terror támadást szervezhet. Fegyvert szállíthat, elrejtőzhet.(Mollenbeek)
7. Párizsban, most fontolgatja a kormány, hogy korlátozza a wifi és net. hozzáférést a szükségállapotra hivatkozva.
8. Bécsben, kiderült, hogy a muszlim gyerekeknek fenntartott óvodákban, iskolákban, a sariját tanítják, hangsúlyozva, hogy a hitetlenek elleni harcot, leginkább karddal, de ha az nincs, késsel, ollóval is de meg kell nyerni.

Van épp elég baja, most az EU-nak, amiben szerintem, mint egy útvesztőben, elkavarta magát a liberalizmusával.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@izo: Az ismerösöm diplomáját a komcsi párt parancsára kapta. Na ennyire nincsennek informácioid. Nekem kell erre rávilágitani na...
Jankó123
@Freewolf: Már mitől kéne idegesnek lennem?
Tőled?
Ennél nagyobb tuskókat is tűzre dobtam már!
izo
@libellle: Marxista egyetemre járt?
libellle
@izo: He... A budapesti Közgazdasági Egyetemre, na te olyan buta vagy mint egy fél paar cipö semmire nem lehet használni. ,
izo
@libellle: Én tudom, mert itt élek, hogy nem igaz amit írsz! Különben is az "ismerősöm azt mondta" hitelessége számomra 0! Használd egészséggel a 0-át!
libellle
@izo: Okay ahogyan irtam te, nem tudsz semmit. De még evvel is nagyot mondtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.