Akár több millió forintnak megfelelő norvég koronát és a repülőjegy árát is kifizetnék a norvég hatóságok azoknak a menekülteknek, akik hajlandóak visszatérni hazájukba – írja az Origo.

A hosszú családegyesítési procedúrák valamint a különböző kérelmek elbírálásának lassúsága miatt egyre több menekült gondolkodik a Norvégiából való hazatérésen.

A The Local cikke szerint sok menekült csalódott lett, miután kiderült, hogy akár évekbe is telhet, mire valaki munkába állhat vagy beléphet az oktatási rendszerbe.

A norvég kormány igen kedvező ajánlattal segíti a menekülteket, a repülőjegy mellé ugyanis egyszeri pénzügyi támogatást is adnak. Egy kétgyerekes család például 80 ezer koronát, átszámítva nagyjából 2,7 millió forintot is kaphat, ha hajlandó visszatérni a hazájába.

A program egyre sikeresebb, novemberig kilencszáz menekült vett részt benne. Eddig havonta 100-an éltek a lehetőséggel, októberben már 150-en, míg novemberben már 230-an.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Az 56-ban kimenekülteknek is sok évbe, sőt évtizedbe került, míg egyenesbe jöttek. De kivárták, dolgoztak és alkalmazkodtak.
Akkor most mi is van? A jólét érdekében ha nem tudnak várni és alkalmazkodni, akkor mit is akarnak?
Azt hiszik, Európában minden az ölükbe pottyan, csak mert odatódultak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
Nahááááááát! Nem kell a gazdaságot felfuttató rengeteg kvalifikált szakember és atomtudós, akik Irakból, Pakisztánból és Szíriából jönnek? Mi lesz így Norvégiával? Összeomlik a termelés, pedig ez a tömeg épp a termelés felfuttatásában jeleskedett volna, mint ahogy az okos elemzők ezt megállapították!
Mi ez az öngyilkos hajlam Norvégiában, hogy már a fellendülés sem kell nekik?
36
Ha, jól belegondolok, Soros Gyuri bá is ezt mondta. Fizetni és fizetni a migránsoknak. Akár hitelből is.
Szóval, a humanizmus című ideológiai rész, tényleg teljesen csigává változtatta a nyugati embert.

Én átlökném őket az oroszokhoz. Majd azok adnak nekik humanizmust. Meg munkát is. Lapátolhatnák a havat, amíg bele nem fagynak.
Csizmás Kond
...és ehhez az összeghez nagyban hozzájárul az unió...
Mézike
@Csizmás Kond: Aha.:-(
csak nem sajnálod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.