A Time magazin rendszeresen megválasztja az év emberét, 2015-ben pedig Angela Merkel, a "szabad világ kancellárja" nyerte el a címet.

Az újság a döntést többek közt azzal magyarázták: a vezetők akkor mérettetnek meg igazán, mikor az emberek nem akarják őket követni, és akár egyet értenek Merkellel a migránsválság kezelésében, akár nem, az biztos, hogy ő nem a könnyebbik utat választja.

Többet kér az országától, mint amennyit bármelyik másik politikus merne, határozottan fellép a zsarnokság ellen csakúgy, mint az opportunizmus ellen és állhatatos erkölcsi vezetést mutat a világnak, mikor az ennek híján van

- indokolták.

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@Ludas Matyi: ès maradsz egy bevándorló fasist. anyád volt biztos a kelet-német Rotlichtmilieuben. En csak valakit elvehettem feleségül te hülye, a te stilosodról ne beszéljünk mert neked olyan nincs. Te faschist
Vosztok
Jogos! A Gazda és a Führer után a Führerinnek is jár!
kutyahűség
Nagyon helyesen. Csak gratulálni tudok neki.

Van benne erő, spiritusz, bátorság. Okos nő, minden elismerésem. Nélküle rég lángokban állna holmi elmeroggyant keleti despoták miatt egész Európa.
F_Viktor
@libellle: Írod:
"...Merkel ha tetszik ha nem a legbefolyásosabb politikus nö a világon. orbán pedig a legnagyobb lenézésnek örvendö személy"

Így igaz.
S az is biztos, a civilizált társadalmak politikusai is emberek, saját véleménnyel, s tudnak ők beszélni nem csak a diplomácia hangján. Ezért meg van véleményük azokról a kollégáikról is akik a másik pályán játszadoznak, csak ezek a hangok ritkán kerülnek nyilvánosságra (ezért jó olvasni már visszavonult politikusok könyveit).
Ezek ritkaságok egyike Sarkozy és Obama magánbeszélgetése, mely egy technikai malőr következtében megtudta a világ:

'Hazugnak nevezte Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt Nicolas Sarkozy francia államfő, amikor november 3-án Cannes-ban magánbeszélgetést folytatott Barack Obamával.

"Látni se bírom többet, ez egy megrögzött hazudozó" - mondta az amerikai elnöknek Sarkozy (...) "Neked van eleged belőle? Nekem mindennap tárgyalnom kell vele!" - válaszolta Obama.
www.origo.hu/nagyvilag/20111108-sarkozy-es-obama-allitolag-hazugnak-nevezte-az-izraeli-kormanyfot.html

Ezek után el lehet képzelni miket mondanak az EU politikusai Magyarország géniuszára. :-)
libellle
@kutyahűség: Ò de jó a beirásod. ********** sok sok csillag neked.
Ludas Matyi
@libellle: Elnezesed kerem, nem tudtam hogy buzi vagy;-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.