A visegrádi négyek együttműködésének talán sosem volt akkora jelentősége, mint most, tekintettel arra, hogy az Európai Unió történetének legsúlyosabb kihívását éli át a bevándorlási válság miatt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Nemzetközi Visegrádi Alap 15 éves évfordulója alkalmából rendezett pénteki konferencián újságíróknak.

 Az Antall József Tudásközpont, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzetközi Visegrádi Alap együttműködésében megrendezett konferencia nyitóbeszédében, és ezt követően újságíróknak a tárcavezető úgy fogalmazott: egy képmutató és alkalmatlan európai politika miatt nem születhetett eddig közös európai válasz,

"egyedül a közép-európai országok voltak azok, amelyek nem csak a szavak, hanem a valós tettek szintjén megoldást kínáltak a bevándorlási válságra".

A miniszter hangsúlyozta: világossá kell, hogy váljon minden európai vezető számára, hogy Európa védtelen és mindaddig az marad, amíg nem tudja a saját külső határát megvédeni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezeknél megállt az idő? Mintha ugyan azt a két mondatot hallanám hónapok óta. Ráadásul ma már tisztán látszik, hogy nem állt meg az áradat. Ok, hogy töketlenek mint eddig mindenki, de ne harsogják, hogy ez a követendő példa. Konkrétan mi is? A helyzet nem javul.
vadnarancs
Petike! Nem igaz, hogy Gyurcsányt nem tudtad beletenni a mondatok közé! Ezért még lesz baj!
solidedge
Szíjjártó nem dicsérhette a nyugatot és nem szidhatta Orbánt. Ez a 2019-es anyag, amit már nem ő fog előadni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.