Ismeretlenek Hamburgban megtámadták a Facebook közösségi portált üzemeltető társaság németországi székházát – közölte vasárnap a helyi rendőrség.

Az irodaházat egy 15-20 fős csoport támadta meg vasárnapra virradó éjjel, a maszkot viselő emberek kövekkel, füstbombákkal és festékkel töltött palackokkal dobálták meg az épületet, megrongáltak ajtókat és ablakokat, a bejáratnál pedig festékszóróval felírták a falra, hogy "Facebook dislike" (Nem tetszik a Facebook), utalva a portálon használatos "like" ("tetszik") gombra.

Megtámadták a Facebook németországi központját

A támadók elmenekültek, az eset háttere egyelőre nem ismert.

A hamburgi ügyészség novemberben eljárást indított a társaság ügyvezetőivel szemben, miután egy ügyvéd a portálon megjelenő gyűlölködő tartalmak miatt feljelentést tett a Facebook ellen.

A portált Németországban széles körben kritizálják, a bírálók – köztük Heiko Maas szövetségi igazságügyi miniszter – szerint a Facebook nem lép fel kellőképpen az idegenellenes, rasszista, antiszemita bejegyzések, kommentárok ellen.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

katalin70
Hát most van szólásszabadsag,vagy nincs?!Pl. Merkel milyen alapon utasítja a Facebook tulajdonosát?!Nekünk ezt az Európát kellene követni?!Hová?!
rugacs
A szólásszabadság addig idilli, míg a rendszer vezetőit dicsérik.
A német vezetők átestek a ló másik oldalára: most azzal okozzák majd az emberek (keresztények) millióinak pusztulását, hogy a nagy szolidaritásukkal muszlim-keresztény háborút robbantanak ki... Európában. :-(
Knapp75
@rugacs: Igen, mert sosem a gyűlölködők és az előítéletes, buta emberek okozzák a háborúkat, hanem akik békében együtt élnének "másmilyen" embertársaikkal is.
Értem.
rugacs
@Knapp75: Megpróbálom a te értelmi szintednek megfelelő példával elmagyarázni:
Magamból indulok ki, szeretem az állatokat. A szelideket és a vadállatokat is. Pl. a nagymacskákat, oroszlánokat. Amik persze a veszélyeztetett fajok közé tartoznak. Úgy döntök, megmentem néhányukat és hazaviszek néhányat. A családom körébe. Szerinted mi fog történni? Szerintem vérfürdő. Miután végeztek a családommal (akik szintén szeretik őket!), megtámadják a szomszédaimat, majd szépen bárkit, aki az útjukba kerül. Természetesen ahogy híre megy, le fogják őket vadászni.
Marha jót tennék velük is az állatszeretetemmel, meg a környezetemmel is.
Ebben az esetben a hatóságokat (meg a többi embert) a legkevésbé sem az állatszeretetem fogja érdekelni, sokkal inkább a felelőtlenségem. Amivel veszélybe sodortam másokat. Ráadásul akiket (oroszlánokat) meg akartam menteni, a halálba küldtem.
Konklúzió? Lehet szeretni bárkit, bármit, lehet értük tenni is, de nem kell rögtön haza is vinni ehhez!!! Mert a jószándékkal nagyobb kárt lehet okozni, mint hasznot! Aki szereti az arabokat, muszlimokat támogassa, etesse, segítse őket, de ehhez nem kéne rögtön betelepíteni őket Európába, egy teljesen más etnikai környezetbe, főleg, mert nem biztos, hogy ők is szeretik a keresztényeket!! És ahogy olvastam a bécsi muszlim óvodák működéséről, eme gondolataim igazolni is látszanak. Őket nem békére, toleranciára és békés együttélésre nevelik, hanem a dzsihádra, már kicsi korban. Ők lesznek a jövő terroristái.
A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve.
Vili?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.