Az exit pollok és az előzetes eredmények szerint egyetlen régióban sem sikerült nyernie a radikális Front Nationalnak a francia regionális választás mai második fordulójában.

Marine Le Pen pártelnök 58-42%-os vereséget szenvedett a Nord-Pas-de-Calais-Picardie régióban, unokahúga, Marion Maréchal-Le Pen pedig 56-44%-re kapott ki a Provence-Alpes-Côte-d'Azur régióban. A kormányzó szocialisták mindkét körzetben visszaléptették listáikat az ellenzéki mérsékelt republikánusok javára, akik a szocialista szavazók segítségével magabiztosan el is hódították a régiókat. Elzászban sem sikerült a Front áttörése, ott annak ellenére nyertek a republikánusok, hogy a szocialista listavezető nem volt hajlandó visszalépni.

Nicolas Sarkozy republikánusai mindazonáltal nem arattak elsöprő győzelmet, mivel a szocialisták is meg tudtak tartani legalább 3 régiót, több régióban pedig egyelőre bizonytalan a párharc kimenetele.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
katalin70
Nem az dönt,ki kire szavaz,hanem aki számolja.
verőce21
Nagy tanulsága a francia regionális választásoknak, hogy a szocialista szavazók átszavaznak a jobboldalra. De a szélsőjobbal már számolni kell.
moiszikf
@JAJMÁR: Ez csak eredményes volt, hogy működik-e, az majd kiderül az elkövetkező években.
moiszikf
Vajon nálunk mikor fog eljönni a pillanat, amikor lerombolódik a "jobboldal-baloldal" mítosz? Mikor fog végképp bebizonyosodni, hogy csak nemzeti és nemzetközi oldal van?
Butautáló
Nagy volt az ugrándozás, hogy na ugye a Le Pen! Most meg a pofára esés! Hehe! Azért a nácikat még mindig elegen utálják, hálistennek!
JAJMÁR
@moiszikf: Az együttműködést csak a választásokra értettem, de igazad van. Nem lesz egyszerű visszaszorítani Le Pen pártját. A szélsőjobb sajnos mindenütt tért nyer, a feladat adott nálunk is.
Nem a nemzeti érzelem a baj, hanem az emberek nemzeti érzelmeinek felhasználása a saját diktatórikus céljaikra. Legyen az akár vallás, akár ideológia, a szélsőséges - másokat kizáró - eszmék veszélyesek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.