Az amerikai elnök egy XIX. századi amerikai költő szavait idézve kérte Isten segítségét a keresztények oltalmazásához, kivált a közel-keleti térségnek azon a területein, amelyeket az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tart uralma alatt.

Hagyományos karácsonyi éneket idézett Barack Obama a Fehér Házban, amikor Isten segítségét kérte a keresztények megóvásához.

Obama az Isten segítségét kérte a keresztények megvédéséhez

"A gonoszok elbuknak; az igazak győzedelmeskednek, békesség köszöntsön a Földre, jószándékot az embereknek" – idézte az elnök Henry Wadsworth Longfellow, XIX. századi amerikai költő 1863-ban írt "Karácsonyi harangok" című versének néhány sorát. "Hallom a harangokat karácsony napján" – fogalmazott az amerikai elnök is, egy nappal karácsony előtt.

"A Közel-Kelet néhány vidékén, ahol karácsony napján a harangok évszázadokon keresztül szóltak, az idén hallgatnak" – mondta az elnök a Fehér Házban tartott rövid sajtóbeszélgetésén. S ez a csönd, tette hozzá, tanúságtétele az Iszlám Állam által elkövetett brutális atrocitásoknak. Arról is beszélt, hogy kivált karácsony közeledtével érez hálát azért, hogy olyan országban él, ahol biztosított a vallásszabadság.

"Csatlakozunk mindazokhoz, akik szerte a világban Istenhez imádkoznak, hogy védje meg az üldözött keresztényeket, s mindenkit, akit hite miatt üldöznek" – mondta az Egyesült Államok elnöke.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ott irtják a keresztényeket (közel-keleten) merkelék meg dédelgetik az őket bántalmazókat?
Hogy is van ez?
Mangu
És? Ha a Pápa szava nem talál meghallgatásra, az övé igen? Tipikus amerikai cinizmus.
36
Én most csak rövid időre néztem be az oldalra és szeretnék mindenkinek áldott, békés Karácsonyt kívánni.
Bercifiu
Talán nem kellett volna minden olajos állam belügyeibe beavatkozni, s most imádkozhatna saját lelki üdvéért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.