Orbán éve volt az idei – írta Paul Lendvai a Der Standardban, amit sokan dicséretnek véltek. Az író szerint szó sincs ilyesmiről, tisztában volt vele, hogy kihasználják az általa leírtakat, csak azzal nem, hogy nem olvassák el rendesen a cikkét.

Én nem dicsértem, de még csak nem is kommentáltam a magyar miniszterelnök tevékenységét, pusztán a tényeket soroltam fel. Néhány magyarországi hírportál és újság, teljesen értelmetlenül igyekezett félremagyarázni a gondolataimat; az én álláspontom Orbán Viktorral kapcsolatban semmit nem változott ahhoz képest, amit eddig publikáltam róla, vagy, amit ezután fogok írni

- mondta Lendvai a Népszavának, majd hozzátette: a szerdai Kronen Zeitung például Orbán mellett Cipraszt és Kaczynskit említi, mint 2015 meghatározó politikai szereplőit, amiből nem következik, hogy ezek az emberek az esztendő pozitív figurái. Példaként említette azt is, hogy egyes elemzők szerint 2018-ban a szélsőjobbos Szabadság Párt fogja megnyerni az osztrák választásokat, de az elemzés nem egyenlő a kívánsággal.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
@Szókrakész: @Csizmás Kond: El kell(-ene, -ett volna) volna rendesen olvasni a Standard eredeti cikkét! Sajnos ezt a magyar sajtó csak felületesen tette meg. Lendvai írása szerint "... im Sinne von machtpolitischen Erfolgen ... " azaz "... hatalompolitikai sikerek vonatkozásában ...". Attól tartok, tévednek Uraim!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@bra048: @világlátó: Mind a kettőjük írásába vannak lényeges dolgok , de a történelmet mindig a hatalom alkítja ahogy akarja ..Én történelmi dolgokat a nagyapámtól, apámtól tudom és a háború útáni időkben a saját bőrömön tapasztaltam ..BÚÉK ÖNÖKNEK IS !!
Fradigege
Furcsa nekem is, hogy egy szabadkőműves dícsér egy zsírmorét. Lehetetlen.
spu00
Érdekes hozzászólások vannak, csak valahogy hiányzik a tudás ezekből.
Mi lenne, ha tudnák mit tartalmazott az 1938-s Bécsi döntés? Az Angol és Francia kormány a Német és Olasz kormányt kérte fel a Magyar területi követelések / magyar nyelvű területek/ vizsgálatára, javaslatára.
Mi történt volna, ha Horthy nem állapodik meg Hitlerrel? az 1944 márciusi megszállás mikor következett volna be, s mi lett volna az eredménye?
Csehszlovákia győztes állam volt, s mi lett vele?
Talán ezeket fejtsük ki és foglalkozhatunk a jelen állapotaival.
gulyasgyula
@spu00: Buék ! Hogy mi mit tartalmazott 1938, 1944 ?? Mit tartalmaznak a mai egyezmények ..NÉZD MEG A ----/// KOLERGI terv , vagy Goudehove- Kolergi ---/// Google ..Na erről irjatok véleményt ..
spu00
@gulyasgyula: Talán a KOLLEGRI-terv, de összeesküvési témával nem nagyon érdemes foglalkozni.Az én kérdéseim pont az Önök által felvetett, s leírt témával lenne kapcsolatos.
gulyasgyula
Az interneten is "KALERGI-terv " van irva ..Amibe semmi összeesküvés nem látok ,egy Tv műsorban halottam róla először ..Az interneten bárki elolvashatja és állítólag nagy politika körökben van aki páhuzamot von Merkel menekült politikája és a terv között ..Régebbi dolog mint az általad le irt 1938-as Bécsi döntés..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.