Európa keresztes vitézének nevezi a lap Orbán Viktort, aki a "nemzetállam" és keresztény vallás visszaállítását szorgalmazza. Balogh S. Éva, az Amerikában élő történész szerint ez a nézetrendszer Horthy alatt volt igen népszerű mifelénk.

Abban a korban a keresztény a nem zsidó kulcsszava volt, a hozzátartozó korlátozó törvényekkel együtt. De a térségben napjainkban mások is párhuzamba állítják a nemzetiséget és a vallást, ezen belül Orbán Viktor a nemzeti kereszténység hirdetőjének tünteti fel magát.

Horthyhoz hasonlítják Orbánt a Le Monde-ban

A lap szerint a lélekszám csökkenése lidércnyomás Orbán számára, aki visszautasítja, hogy külső forrásból pótolják a külföldre távozott félmillió embert. Budapest a határon túli magyarok segítségével igyekezett kompenzálni a vérveszteséget. Ám ez nem jött be.

Catherine Horel, a közép-európai történelem szakértője azt jósolja, hogy ebben a helyzetben Orbán Viktor előbb-utóbb a nacionalizmushoz nyúl. Európa keresztes vitézének még bőven van ideje, hogy a 2018-as választásokig meghatározza az utat – írja a Le Monde, amelyet a 168 Óra szemlézett.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Mindig csiklandoz a röhögés, amikor Orbánt, az ifjú munkásmozgalmárból lett keresztényt emlegetik. Az efféléknek kellet helyet csinálni a templomban rendszerváltáskor, két-három sorral hátrébb ültetni a születésük óta keresztényeket, hogy a párt és KISZ bizottságok beférjenek Isten házába. Nagy szükség lett volna arra a fiatal korbácsos hitszónokra aki a kufárokat kihajtotta egykor a templomból. Megalkuvóak a felekezetek is, mert ezek minden megjelenése után újra kellene szentelni a helyet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsik68
@spu00: Te pedig azt tudhatnád,hogy Magyarország megcsonkitásáért,az I.Vh vereségeiért az akkori uralkodó osztály,a képzetlen tisztikar volt a felelős.Horthy főtette,hogy aláirta a Monarchia haditengerészetének csúfos átadását,de olyan aljas volt,hogy nem mert elmenni a béketárgyalásokra,hogy ott harcoljan a magyarok igazáért,hazánkért,de elküldte anno a Szovjetunóba szedett-vedett kiképzetlen hadseregét,hogy idecsalja az oroszokat!!A Donkanyarban elpusztult emberekért csak az idióták bocsájtanak meg!!
spu00
@teuton: Eddig Ön hol élt, tanult, olvasott egyáltalán valamit az 1900-s évek elejétől történtekről?
Mit tud a század elején történt Orosz-Szerb-Francia megállapodásokról, arról, hogy Oroszország már 1912-ben felszólította a Román királyságot, hogy alapozza meg igényét M.o-al szemben Erdélyért, az Orosz hadsereget már 1914 áprilisában mozgósították az Uralon túli területekről és egyéb történések voltak mely alapján készültek a háborúra.Ja, hogy Önöknek nem tanították, de az elmúlt 25 évben rájöhettek volna.
Horthy alatt megduplázták az iskolákat, 7.300 helyet 38-ra 13.900 iskola üzemelt, 30-s évek közepére Európa egyik legjobb fizető eszköze a magyar volt, iparilag fejlettebbek voltunk, mint az osztrákok.
Tudja a Doni 120.000 halottnak köszönhetően nem szállták meg M.o-t 41-ben, s 44 márciusáig nem vitték el a zsidókat, tudja, hogy ez hány élő óra, nap, hét, hónap, ki tudja, ki meri számolni, s utána a tükörbe nézni, hogy milyen ember néz vissza?
Az én édesapám a Donnál halt hősi halált, s nem Horthyt átkozom, hanem azokat, akik miatt az egész történt.
Azt, hogy a történelmet nem ismeri, még lehetne mentsége, de hogy a közel múltat sem, az már szégyen.
M.o 2008 szeptemberében ismerte el, hogy fizetés képtelenné vált, s vette fel a 20 milliárdos kölcsönt , a válság az év végén következett be, de M.o nem volt érdekelve szerencsére, de így is fizetett a kormány a bankoknak.Érdekessége a hitel felvételének, hogy moratóriumot csak működésének idejére kérte, más államok min. 5-10 évet.
Elsőként ismerje meg a tényeket, után véleményezzen.
spu00
@Jankó123: A példa nem a fociról szólt, hanem egyes emberek hozzá állásáról. Ha nem érti, elmagyarázom!
zoom
@spu00: Bullshit.

Szarok a történelemre, amiben emberek ölték halomra egymást.
Nemhogy a régmúlt történelmét próbálják átírni szépíteni (mert csak a szépre emlékezünk) egyesek, hanem a napjainkban történteket is.
Propagandagépezet.
Nincs SEMMI, amivel meg lehetne magyarázni (főleg igazolni) azt, amit orbán tesz!!!
orbán egy aljas gazember, aki mindenre képes - CSAK!
mariaberta
Hát nem vagyok kifejezetten Horthy imádó, de azt hogy Orbánt hozzá hasonlítják, az egyszerűen röhej. Horthy minden hibája ellenére államférfi volt, intelligens úri ember. Ez nem mondható el Orbánról, hiszen még viselkedni sem tud. Csak meg kell nézni néhány videót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.