Február 22-éig a Fővárosi Törvényszék átadta a szlovákiai besztercebányai büntetőbíróságnak Jozef Rohácot – közölte az MTI megkeresésére a magyar bíróság pénteken.

A bíróság azt írta: "a más ügyben előzetes fogva tartásban lévő Jozef R. terheltet a Fővárosi Törvényszék 2016. január 7-i jogerős végzése értelmében 2016. január 11-től 2016. február 22-ig ideiglenesen átadja a Banska Bystricai Büntetőbíróság előtt folyamatban lévő büntetőügyben elrendelt igazságügyi szakértői vizsgálat végrehajtása céljából a szlovák hatóságnak".

Hozzátették: a szlovák hatóság az ideiglenes átadás időtartama alatt köteles őrizetben tartani a terheltet és a szlovákiai eljárás befejezését követően haladéktalanul, de legkésőbb február 22-ig visszaadni a magyar hatóságnak.

Kitértek arra, hogy a vádlottal szemben Magyarországon folyamatban lévő büntetőeljárásban legközelebb február végén tart tárgyalást a magyar bíróság.

Jozef Rohác összevont büntetőpere az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság ügyében 2014 novemberében kezdődött meg a Fővárosi Törvényszéken. A bíróság korábban azért döntött a két ügy egyesítéséről, mert mindkettőnek Jozef Rohác a vádlottja.

A szlovák férfit azzal vádolja az ügyészség, hogy 1998-ban egy ismeretlen megbízásából lelőtte Fenyő Jánost, a Vico vállalatcsoport vezetőjét, Portik Tamás megbízásából pedig a budapesti Aranykéz utcában felrobbantotta – a Boros Tamásként emlegetett – Boros Józsefet, mert terhelő vallomást tett megbízójára egy másik bűnügyben.

A büntetőeljáráshoz augusztusban egyesítette a Fővárosi Törvényszék az alvilágban Cinóberként ismertté vált D. Ferenc elleni, 1996 decemberében elkövetett emberölés ügyét is, amelyben a gyilkossággal Jozef Rohácot, felbujtóként pedig az Energol Rt. két korábbi igazgatóját, Portik Tamást és F. Attilát vádolják.

A Kisalföld csütörtökön írt arról, hogy Magyarország átadta a szlovák hatóságoknak Jozef Rohácot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.