Németországban megváltozott a közhangulat a szilveszterkor nők ellen elkövetett szexuális zaklatások és rablások óta, a lakosság többsége már azt gondolja, hogy az ország nem tud megbirkózni a menekültek nagy számával, Angela Merkel kancellár népszerűsége és menekültpolitikájának támogatottsága pedig nagymértékben csökkent – mutatta ki pénteken ismertetett felmérésben a ZDF országos közszolgálati televízió.

A ZDF Politbarometer nevű kutatása szerint a decemberi 46 százalékról 60 százalékra emelkedett mindazok aránya, akik szerint Németország nem tud megbirkózni a menekültek nagy számával, és 51 százalékról 37 százalékra süllyedt a bizakodók aránya.

Angela Merkel menekültügyi tevékenységével a német lakosság 57 százaléka elégedetlen, 39 százaléka elégedett. Egy hónappal ezelőtt 49:47 volt ez az arány.

Drasztikusat zuhant Merkel népszerűsége a kölni erőszak óta

A politikusok munkáját általában véve egy mínusz 5-től plusz 5-ig terjedő skálán értékelhetik a megkérdezettek. A felmérés készítői rendre tíz politikus megítélését vizsgálják. Decemberhez képest a kancellár megítélése romlott a legnagyobb mértékben; Angela Merkel támogatottsági mutatója 1,7 pontról 1,0 pontra süllyedt. Egyedül Horst Seehofer mutatója emelkedett, a decemberi 0,4 pontról 0,7 pontra.

A ZDF felmérése alapján a német lakosság 70 százaléka attól tart, hogy a menekültek miatt növekszik a bűnözés, és 73 százaléka szerint szigorítani kell a bűnözővé váló menedékkérők kiutasítására vonatkozó szabályokat. Növekedik mindazok aránya, akik szerint a menekültek nagy száma veszélyezteti a társadalmi és kulturális értékeket. A tavaly októberi 33 százalék után már 42 százaléka tart ettől.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Most mondták a rádijóban, hogy van olyan uszoda, ahová a sok gusztustalan zaklatás miatt nem léphet be migráns..
Addig fajult a balhé, hogy belépőt sem kaphatnak a fínom urak, bárhonnan is jöttek ...
Nos az uszodába járó németek sem fognak a kancellárra szavazni...de a családtagjai sem, sőt, aki sosem jár uszodába..

Ja, a kitiltott menekültek pedig a jogaikat emlegetik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@Eriksson: A. Molnár egy magyar aki Austriában kirabolt egy nöt. aki védekezett, igy bestiális módon legyilkolta és a holtestet megeröszakolta. 24 évre itélték. Miután az osztrák hatóságok ugy találták, hogy tul jól él az osztrák börtönbe átadták a magyar hatóságnak 11 év után
Eriksson
@libellle: Ez hogy jön ide? Most a Merkel népszerűségéről, és az ő garázda migránsairól van szó. Meg a te határtalan arroganciádról.
Eriksson
@libellle: Idióta az aki csinált. Igen büszke lehetsz magadra neveletlen vadparaszt.
Peller Anikó
@kerke: megtiszteltél a Pellerkével. Járt neked a becézés.
libellle
@Eriksson: Milyen határtalan aroganciáról irsz. Arogans az aki firkál nagy tudással leadja véleményét arról amiröl absolut nincs fogalma, mint példaul te is. Merkel még mindig népszerü, Te felteszed a kérdést nekem, hogy hol élek melyik városba. Miután nem válaszolok akkor megmagyarázod, hogy neagyon is lényeges, hogy hol élek. Te mind a ahárom nagyvárosban élsz? Definitiv nem ezert fogalmad nincs a történtekröl. Csupán ahhoz szólogatsz a mi ott le van irva. Ezekután engem psychophatának soziophatnak leorditassz. Ellenben a te kormány közeli véleményedet és teljesen félrevezett informáciodat mindenkinek el kell fogadnia. Nos amikor már én viszzavágok hasonló hangnemben meg is vagy sértödve. Azokból az informáciokból élsz amiket ott neked a kormányod duruzsolgat össze, remélem nem valahol máshol garázdálkodsz mert nagy hiba lenne egy másik idgen országból imádni orbán ideologiáját és a nyugatot lehányni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.