Németország nemzeti szinten megteremti a menekültáradat csökkenésének előfeltételeit, de ezt közös európai stratégiával kell kiegészíteni – jelentette ki Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter csütörtökön Varsóban, a lengyel kollégájával tartott közös sajtóértekezleten.

Elkezdi a menekültáradat megfékezését Németország

Steinmeier Witold Waszczykowskival, a lengyel külügyi tárca vezetőjével folytatott megbeszélést.

Európa jelenleg három válsággal küzd, a még legyőzetlen gazdasági-pénzügyi krízis mellett a brit uniós reformkövetelésekkel, valamint a migrációs válsággal kell megbirkóznia. Ezekre nem "egyéni válaszokat" kell adni, hanem "az európai szolidaritás jegyében" kezelendők – hangsúlyozta a német külügyminiszter. Steinmeier a migrációs válsággal kapcsolatban egyaránt kiemelte a menekültek elosztási mechanizmusának, valamint a külső európai határok védelmének a fontosságát.

Waszczykowski aláhúzta: a lengyel kormány egyértelműen megkülönbözteti a menekülteket és a gazdasági bevándorlókat. A menekülteket illetően Lengyelország betartja az előző kormány által vállalt kötelezettséget, és befogadja őket – mondta a külügyminiszter.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
továbbra sem értem, hogy miért európának kell megoldania a migráns kérdést.
Úgy tudom, hogy az USA lőtte szét azokat az országokat, és hagyta magára - ahonnan a legtöbb "menekült" jön. (szíria, irak, afganisztán, líbia..)
Szókrakész
Tehát továbbra se csinálnak semmit.

Inkább ne is mondjanak semmit.
Fradigege
Ezeknél(migráns, bevándorló, menekült) a nők társadalmi helyzete a kutyákéval azonos. Ilyen "kúltura" beözönlik Európába, ne csodálkozzunk, ha szétrobban Európa. Nem lehetnek biztonságban a gyerekeink, a kislányaink. Nem működik. Kivitelezhetetlen az integrációjuk. Megmondták, hogy le akarják szaporodni az európaiakat. Európai nőkkel akarnak szaporodni. Sokuk arra bazírozik, hogy európai nőket dugjon meg. Mondjuk ki öszintén. Senkisem akarja, hogy a kislányát elkapják. Pedig ennek a nagy szolidaritásnak ez lesz a vége. 1 is sok, ugyebár, ami már réges régen megdőlt.
Szókrakész
Miért tűnt el a hír, hogy Macedónia újra megnyitotta a határt?

Mert el kell hallgatni, hogy rájuk szóltak a németek, azért?

Mert a németeknek kell a menekültáradat mindenáron?
Peller Anikó
@sok: Eeelkezdíí ?? Már rég be,le kellett volna fejezni elmebetegek, nem most majd elkezdeni. Ráadásul elkezdeni a semmit, igen.

Dehogynem fradi, ez a sok migráscsimogató pont ezt akarja, dugja már meg valaki.
Peller Anikó
@horizont: nem drágám, én azt akarom, hogy téged dugjanak meg a többnevű kedvenceid. Egyszerre százan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.