Az amerikai elnök a holokauszt-emléknap alkalmából tartott beszédében tért ki az antiszemitizmussal kapcsolatban Magyarországra és a Hóman-szobor tervére. Mint mondta, erősen próbáltak hatni a magyar kormányra, hogy álljanak el a tervtől, ha jó kapcsolatot akarnak fenntartani az USA-val.

Az MTI elhallgatja, hogy Obama keményen bírálta Orbánt

Barack Obama amerikai elnök a holokauszt-emléknap alkalmából a washingtoni izraeli nagykövetségen tartott beszédet, amelynek teljes leiratát az izraeli Haaretz közölte, és a nol.hu vette észre benne a ránk vonatkozó részt.

"Elnökként gondoskodtam róla, hogy az Egyesült Államok vezesse az antiszemitizmus elleni globális harcot"

– mondta az elnök. Ezért szerveztek Izrael és más országok részvételével ENSZ-gyűlést az antiszemitizmusról, illetve ezért sürgették arra a többi országot is, hogy rendeljenek külön felelőst az antiszemitizmus ügyének. Obama így folytatta:

"Ezért volt, hogy amikor Magyarország szobrot állított volna egy második világháborús antiszemita vezetőnek, mi próbáltuk a leginkább rávenni a kormányukat, mondjon le erről a tervről. És ez nemcsak afféle széljegyzet volt a Magyarországgal való kapcsolatunkban, hanem nagyon is központi kérdés, amennyiben fenn akarják tartani a jó viszonyt Amerikában – és ezt a tudtukra is adtuk"

– fogalmazott Obama.

Az Obama-beszédről szóló MTI-tudósításban a Magyarországra vonatkozó részlet nem szerepel.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Barack!nem jól fogalmaztál!!!NEM MAGYARORSZÁG akart szobrot állítani hanem a viktor szopkin vezette fütyi-sz csürhe!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Csakhogy nem a terveikről kellene lemondatni őket. Egyébként ki az az Obama,aki bírálni
meri a nagy vezért?
Dr. Felipe
"Ezért volt, hogy amikor Magyarország szobrot állított volna egy második világháborús antiszemita vezetőnek, mi próbáltuk a leginkább rávenni a kormányukat, mondjon le erről a tervről. És ez nemcsak afféle széljegyzet volt a Magyarországgal való kapcsolatunkban, hanem nagyon is központi kérdés, amennyiben fenn akarják tartani a jó viszonyt Amerikában – és ezt a tudtukra is adtuk"

Hát nem csodálom hogy kicenzúrázta az mti mert mindig a szuverenitást emlegetik a g..ik. Aztán mikor Obama leszól a csuti g..inek hogy ül fekszik nem ugat, nyüszítve fut a sarokba és volt szobor nincs szobor.
Rockxy
Pedig a szobor az egy jó dolog.
Példát lehet venni a galamboktól és aszerint kell vele szemben viselkedni.
Ja, hogy van aki megkoszorúzza?
Azt is le lehet. :)
Desischado
Persze, hogy erről nem szóltak! Mi lenne a fényestekintetű kurmány reputációjával? Az más kérdés, hogy nekem személy szerint már kisül a szemem a szégyentől, hogy miket gondolhatnak rólunk! Egyébként reklamálok, nem Magyarország akar szobrot emelni, hanem a csuti gnóm meg a bandája! Engem és a többi tisztességes embert ne vegyenek ezekkel egy kalap alá!
nezelodo
Persze hogy kicenzúrázza a híreket szállító pártfüggetlen állami intézmény az ilyen sajtóhíreket, így el sem juthat a zemberekhez a másként látó és gondolkodók véleménye! Hiába na a szó most is veszélyes fegyver, mint amikor dobtárassal őrizték a fijjuk felmenői, ki ne szökjön. Most meg láthatja a köz, nem azért nem lesz szobor a koronázó városban, mert végre elolvasta a nyüzüge vezető a középiskolás történelemkönyvét, hanem mert megüzenték nekik a saját véleményüket Amerikából.
Ágnes40
Tiltakozás a Hóman szobor állítás ellen Székesfehérváron tavaly decemberben.
Amerikai, kanadai és Izraeli magasrangú állami tisztviselők vettek részt a tüntetésen.
Kardos Péter főrabbi elmondja az önkormányzat visszavonulásának valódi okait (a videó végén).

www.youtube.com/watch?v=vD4SoF2ya1Q

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.