A Jobbik üdvözli a hosszú távú gázszerződés megerősítését és azt, hogy a kormányfő kiállt az Oroszországgal szembeni szankciók ellen – közölte Gyöngyösi Márton, a párt országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozójára reagálva szerdán Budapesten.

Az ellenzéki politikus méltatta, hogy erősödnek a kétoldalú kapcsolatok és fontos tárgyalások mennek végbe Magyarország és Oroszország között.

Az ellenzéki Jobbik nagyon melegen üdvözli a Putyin-Orbán találkozót

Megnyugtatónak nevezte, hogy Oroszország fenntartja a paksi bővítésre vonatkozó konstrukciót, amely jelenleg az EU részéről "támadás alatt áll". Megerősítette: a Jobbik támogatja a beruházást, kritikával mindössze a szerződés titkosítását illetik. Azt is hangsúlyozta: az atomenergiának nincs alternatívája, az orosz technológiával épült atomerőművet pedig orosz technológiával kell bővíteni.

A jobbikos politikus üdvözölte a hosszú távú gázszerződés meghosszabbítását és fontosnak tartja, hogy a két ország továbbra is partnerként tekintsen egymásra ebben.

Azt is megfogalmazta, hogy a migrációs kérdés, a terrorizmus és a válsággócok kezelése Oroszország nélkül megoldhatatlan.

Gyöngyösi Márton elmondta: örül, hogy a miniszterelnök kritikát fogalmazott meg az Oroszországgal szembeni uniós szankciókkal kapcsolatban és "bevallotta", hogy a szankciós politika nemcsak Oroszországnak, hanem az unió minden tagállamának és Magyarországnak is árt.

A jobbikos politikus megjegyezte: bízik benne, hogy a kormányfő megkérdezte Vlagyimir Putyint a Jobbikkal szemben megfogalmazott vádakról, amelyek szerint onnan pénzelik a pártot. Hozzátette: reméli, ha Orbán Viktor hazatér, kiáll a nyilvánosság elé és beszámol róla, hogy valóban így van-e és milyen összegről van szó.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
A Jobbik ellenzék??? Ugyan már! A Jobbik egy kelés a Fidesz seggén! Az csak látszat, hogy a Jobbik ellenzék! Egy a kuckó a kemencével!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
Meghatározó erő a Parlamentben soha sem lesz a Jobbik. Mégha a Fidesz ujra megnyerné a választásokat és kénytelen lenne koalicióban a Jobbikkal és a KDNP-vel kormányt alakitani, akkor sem. Csak meg kell nézni: jelenleg a KDNP is csak "bólogató" párt... 4-5 év alatti talán egyetlen javaslatuknak (a vasárnapi boltbezárás) engedett csak a Fidesz. Azért remélem: nem nyerik meg ismét a 2018-as választást!!!
Kutyuska
@eszegfu: Kb. ennyire kell komolyan venni a Jobbikot. Vona azzal kampányol, hogy térdre akarják kényszeríteni a Fideszt, most meg csontig benyal Orbánnak.
Sajnos én nem tudok bízni abban, hogy nem nyernek 2018-ban, mert a Fidesz és a Jobbik összeborulnak. Ez tuti. A Jobbik keményebb ellenfél lesz a Fidesznek koalícióban, mint a kisgazdák vagy az MDV volt, mert a jobbikosok még nagyon éhesek. Nem volt még alkalmuk lopni, van mit bepótolniuk. Na az lesz érdekes, ahogy ölik egymást a javakért.
Kutyuska
Ja és Orbán meg kérjen bocsánatot Gyurcsánytól a pincsikutyázásért. Ez lenne a minimum.
Ugye, fidesz hívők?
eszegfu
@Kutyuska: Továbbfüzve a gondolatodat... magam sem tudom eldönteni mi lenne a kedvezőbb: nyerjen ujra a Fidesz, vagy valamelyik ellenzék?! Ugyanis ennek a "romhalmaznak" az eltakaritását, ill. a gazdaság "feltámasztását" egyszerüen képtelenség lesz valahogy is helyrehozni a mai ellenzéknek! Csak -- szerintem -- irtózatos mértékü adókkal lehetséges, és még igy sem lesz elég a 4 éves ciklus rá, hiszen a nyakunkban lesz addigra már több olyan szerződés, kötelezettség is, amit a mostani kormány aláirt, és az őt követőnek kell végrehajtani, ha tetszik, ha nem! Természetesen, ha marad ez a kormány, akkor sem zárom ki az adóemelést... igaz, hogy az "egyék meg, amit főztek" minket fog érinteni a legjobban!:((
Hellcat
@zöldszem: A jobbik az maga a segg...a kdnp a kelés :) Nem hittem volna, hogy a jobbik amúgy valaha is tapsikolni fogy egy orosz eladósodáshoz.
preparátor
Európa két legnagyobb formátumú politikusa! Ők ketten képviselik csak a hazájuk érdekeit, a többi vagy nem, vagy langyosan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.