Ferenc pápa szerint az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltségéért versengő Donald Trump nem keresztény, mert nem hidat akar építeni, hanem falat akar emelni az amerikai-mexikói határon.

Az egyházfő, aki a Vatikán államfője, Mexikóból hazafelé tartva, a pápai repülőgépen nyilatkozott. Ferenc pápa – miközben leszögezte: nem akar tanácsot adni az amerikai katolikusoknak, hogy kire voksoljanak az őszi elnökválasztáson – újságírókkal beszélgetve fejtette ki véleményét Donald Trump bevándorlással kapcsolatos nézeteiről és állásfoglalásairól.

Ferenc pápa megkérdőjelezte Donald Trump kereszténységét

"Az az ember, aki nem hidak, hanem csakis falak építésében gondolkodik – bárhol legyenek is ezek a falak – nem keresztény. Ez nincs benne az evangéliumban" – fogalmazott Ferenc pápa. Arra a kérdésre, hogy "jó katolikus szavazhat-e erre az emberre", a pápa így felelt: "Nem kívánok ebbe belefolyni. Csak azt mondom, hogy ez az ember – ha tényleg ilyesmit mondott – nem keresztény. De meg kell vizsgálni, hogy valóban ezt és így mondta-e, s ez ügyben tartsuk fenn a kételkedés jogát".

Mexikói látogatása utolsó napján Ferenc pápa a mexikói-amerikai határon mutatott be misét, s prédikációjában felemelte szavát azon bevándorlási politika ellen, amely illegális bevándorlásra kényszerít embereket, kábítószer-kereskedő és embercsempész bandák karjaiba lökve őket.

A pápa az újságírókkal beszélgetve reagált Donald Trumpnak arra a múlt heti kijelentésére is, amely szerint politizáló egyházfő volna, aki ráadásul nem is érti, milyen veszélyekkel járnak a nyitott határok. "Istennek hála, hogy politizálónak nevezett, hiszen már Arisztotelész úgy fogalmazott, hogy az emberi lény 'politikai állat'. Ily módon hát emberi lény vagyok" – fogalmazott.

Donald Trump reagálásában szégyenteljesnek nevezte az egyházfő szavait. "Amikor egy vallási vezető kétségbe vonja valaki hitét, az szégyenteljes. Büszke vagyok arra, hogy keresztény vagyok és elnökként nem engedem majd meg, hogy a kereszténységet állandóan támadják, gyengítsék, ellentétben azzal, amit a jelenlegi elnökünk tesz. Egyetlen vezető – köztük egyetlen vallási vezető – sem lenne jogosult kétségbe vonni más vallását vagy hitét" – hangoztatta Trump egy dél-karolinai találkozón felolvasott nyilatkozatában.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
preparátor
@KisGenyo: Legyen világnézetünk és elkötelezett erkölcsiségönk. Szerintem szinonímák! :-)
csa-csa
"...tartsuk fenn a kételkedés jogát"."
mi tartjuk fenn irántatok a kétkedés jogát örökké!
preparátor
Nekünk nem kell valaminek a joga! Tudjuk, hogy kik vagytok!
pbalage
@preparátor: egyszer valaki azt mondta, hogy a matematika forog a térben.
Nem ismered véletlenül?
preparátor
@pbalage: Fuss, Forrest, fuss! :-)))))))))))))))))))
eye
Soha annyit nem hazudtak és nem loptak ebben az országban, mint most orbánék.
A legújabb gyöngyszem: "több tízezer ukrán menekültet fogadtunk be"

24.hu/kozelet/2016/02/19/dk-szegyent-hozott-magyarorszagra-a-berlini-nagykovet/

Ferenc pápa?
Ő valóban hidakat és nem falakat épít - a Bibliában megfogalmazott keresztény erkölcs és a politika, a pénzemberek, a homokosok, a pedofilok között. "Mi mindenki befogadunk."
Többek közt ezért van darabokra szakadozva a kereszténység, amin az ökumenizmus sem sokat segít, mert bár ott mosolyognak egymásra, de utána mindenki visszamegy a saját odújába, és továbbra is mindenki azt gondolja a másikról, mint előtte.

Ha a ballibsi ballibsi, akkor a náci náci (és ilyen szempontból mindegy hogy náci náci, vagy kommunista náci, vagy bármilyen elcseszett ideológia mentén náci).
Én akkor inkább ballibsi vagyok, mert ott van szabadság, míg a náciknál nincs.
A tököm sem akar parancsra egyenruhába masírozni, meg egyengondolkodni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.