Öngyilkos lett Keith Emerson rockzenész, a legendás progresszív rock együttes, az Emerson, Lake & Palmer társalapítója – közölte a kaliforniai, Santa Monica-i rendőrség helyi idő szerint pénteken.

A rendőrség közlése szerint Keith Emerson fejbe lőtte magát. A zenész 71 esztendős volt.

Öngyilkos lett Keith Emerson, a rocklegenda

Az angliai születésű Emerson zenekara a hetvenes években lett népszerű, mégpedig Bartók- és Muszorgszkij-feldolgozásaival. Maga Emerson Hammond-orgonán, elektronikus zongorán, Steinway-hangversenyzongorán és szintetizátoron játszott, és arról volt híres, hogy kézzel, lábbal, s nemegyszer minden, keze ügyébe kerülő eszközzel csépelte a hangszert. Mielőtt az Emerson, Lake & Palmert megalapította volna, Keith Emerson a The Nice nevű zenekarral játszott. Miután amikor évtizedekkel később befejezte aktív zenész pályafutását, változatlaul a zeneiparban tevékenykedett. Utolsó koncertjét 2015. júiusában tartotta a londoni Barbicanban.

A Santa Monica-i rendőrség szóvivője szerint a zenész holttestére pénteken reggel a lakásában a barátnője talált rá. "Keith kedves lélek volt, és a zene iránti szeretetének és szenvedélyének a következő években nemigen lesz párja" – nyilatkozta a tragédia hírére a zenekar másik tagja, Carl Palmer.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
A három srác muzsikája fényévekkel előzte meg a többi, hasonló csapatotEmerson pedig világnagyság volt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@eugen4402: The band's official Facebook page confirmed the keyboard player's death but did not elaborate as to the cause.

“We ask that the family’s privacy and grief be respected,” the post read.(USToday)
silber13
Szerény véleményem szerint, billentyűs hangszereken ő volt a legnagyobb, a többi a futottak még kategóriába sorolandó Nyugodjék békében, ő is bevonult a rock zene hallhatatlanjai közé!
silber13
"...és arról volt híres, hogy kézzel, lábbal, s nemegyszer minden, keze ügyébe kerülő eszközzel csépelte a hangszert." Szerintem egyáltalán nem arról volt híres, . Hülye firkász!
Yeromos
Nyugodjék Békében. Zenéje (is) örökké köztünk marad. Az ELP nagy kedvencem volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.