A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) információi szerint nem volt magyar áldozata a vasárnap este Ankara belvárosában történt robbantásos merényletnek.

Körülbelül száz magyar lehet a török fővárosban – mondta Menczer Tamás, a KKM szóvivője az M1-nek azt mondta: nem tudnak magyar áldozatról, vagy sérültről. Hozzátette: mindenkit arra kérnek, hogy minél hamarabb regisztrálja magát a konzuli szolgálatnál, a www.konzuliszolgalat.kormany.hu oldalon, illetve a 00-90-533-699-3694-es ügyeleti számon.

Ankarai robbantás: nincs magyar áldozat

A KKM folyamatosan elemzi az információkat, de egyelőre nincs olyan döntés, hogy a 2-es kategóriába, vagyis a fokozott biztonsági kockázattal járó országok közé tartozó Törökország besorolásán változtatnának.

Tavaly október óta ez már a harmadik merénylet, amely a török fővárosban történt. Még nincs egy hónapja, hogy 29-an meghaltak, 81-en pedig megsebesültek Ankarában egy robbantásos merényletben, amelynek elkövetését a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű szervezethez köthető Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK) nevű csoport vállalta magára.

Videó a robbanás pillanatáról:

Recep Tayyip Erdogan török elnök azt mondta, az ilyen támadások nem gyengítik, hanem erősítik Törökország elszántságát a terrorizmus elleni harcban – idézi szavait a HVG.

Egy neve elhallgatását kérő magas rangú török kormányzati tisztségviselő elmondta, hogy a rendőrség adatai alapján kurd fegyveresek hajtották végre a támadást. Az egyik elkövető nő volt – fűzte hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.