Az uniós és török vezetők március 7-i csúcstalálkozóján Ankara további pénzügyi támogatást kért az Európai Uniótól az országban tartózkodó szíriai menekültek ellátására, továbbá a török EU-csatlakozási tárgyalások felgyorsítását kérte, valamint azt, hogy legkésőbb június végéig töröljék el az uniós vízumkényszert a török állampolgárokkal szemben.

A törökök felajánlották, hogy ezért cserébe visszafogadnák az országból az egyezmény hatályba lépése után illegálisan Görögországba érkező migránsok mindegyikét. Az EU-nak viszont minden egyes visszafogadott szíriai állampolgárért cserébe be kellene fogadnia egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
A törökök.Jó lenne ha egy komoly hozzáértő segítene eligazodni velük kapcsolatban.Mintha abban a hitben élnénk, hogy ők a főgonosz zsarolók, akik csereberélnek Európával súlyos euro milliárdokért, miközben ütik, verik a kurdokat.A németek és a franciák berzenkednek tőlük már vagy tíz éve, mert létszámuk alapján megborítják az EU parlamentjének szavazóbázisát, akár még túlsúlyba is kerülhetnek, ami megengedhetetlen. Ráadásul a már harmadik generációs török - német fiatalok már nem hálásak a csatornatisztításért, a segédmunkáért, többet követelnek. Nyomasztó teher a török negyed a német városok peremén.Nagy árat kérnek? Mennyi a nagy ár, mihez képest és van e ennyi pénz az EU. ládafiában? Nem tudjuk. Azt sem, most mibe kerül naponta a már ittlévő egy éve beáramló tömeg eltartása, segélyezése, ellátása . A hat milliárd Euró tehát sok, vagy kevés? Az ENSZ menekültügyi biztosai mondják meg mennyit költ Törökország a náluk lévő menekült milliók / 2- 3 /mindennapi ellátására? Nálunk a kerítés és az azzal való bibelődés, meg az adminisztráció és a rendőrség, honvédség, polgári erők, gépek, eszközök, a Bakondi , meg a börtönökben készülő drótfonatok, cölöpök vajon mibe kerültek eddig. Jó lenne tudni. / valami 84 milliárdról szólnak /A többi európai ország vajon mennyit költött eddig? A görög komphajók megállás nélkül járnak a török part és Thesszaloniki között. Ők mennyit keresnek, nem is szólva az embercsempészekről. Mi meg itthon a legnagyobb sikerként tárjuk a kellőképpen megfélemlített társadalom elé azt a győzelmet, amit Orbán Viktor vívott ki, hogy visszaállítják a határellenőrzést. Hurrá ! A lényeg, utáljuk meg jobban a törököket.Amúgy is kiérdemelték a nálunk elkövetett bűnökért amit a százötven év alatt elkövettek.
Szókrakész
@világlátó: A törökök szimpla zsarolók.
Eszük ágában nincs beszüntetni egy virágzó "bizniszt", amit ráadásul zsarolási potenciálként használhatnak fel az eszement, (direkt)teszetosza EU ellen.
sokanvagyunk
Valóban, a török zsarol - de nehogy már a megzsaroltat felmentsük, mert zsarolható! Nagyobb baj az, hogy üzletnek nevezik, emberekkel üzletel mindkét fél.
világlátó
Azt azért ne felejtsük el, hogy egy évtizede vár a bebocsájtásra. Bűnei semmivel sem súlyosabbak, mint európa bűnei/ az utóbbi tíz - tizenöt évben /A közép- és kisázsia mint az évtizedes tűzfészek és fegyveres konfliktusok színhelye nem hagyta érintetlenül Törökországot sem. Az orosz olaj és gázvezetékek " befogadása és az érte kapható pénz sem hagyta érintetlenül a török gazdasági és politikai vezetést. Ugyanakkor a török gazdaság látványos fejlődése ezidáig töretlen volt.Az afganisztáni, iraki, iráni, és a többi még négy szomszéd problémái kezelése is irányított volt. A kurd probkléma olyan mély és élő seb, amivel Törökország nem bír. Ez nagy probléma, mert a kurd nép most , önfeláldozó harcával akarta kivívni a világ tiszteletét legalább annyira, hogy egy kijelölt saját országot tudjanak végre magukénak. Ezt Törökország erővel letörte. Hogy mi van még emögött , kutathatjuk. Bizonyára etnikai tisztogatások, zavargások, más népcsoportok sorsának felborítása és még ki tudja. Ez viszont komoly akadálya lehet annak, hogy Európa befogadja az EU.-ba.
Ítélkezni a hazai és néhány európai politikus félművelt és ráadásul rosszindulatú megnyilvánulása alapján nem rendes dolog.A zsarolás , ha kétoldalú, akkor már más a neve a kűzdelemnek. Mondjuk alku.Márpedig a kűzdelem kétoldalú.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.