Miközben a világ vezetői kétségbeesetten próbálnak megoldást találni a migráns-áradatra, nem is gondolnánk, hogy hány egykori bevándorlóból lett milliárdos az USA-ban.

A Forbes nyomán közölt egy listát a Portfólió, melyből kiderül, az USA-ban élő milliárdosok közül ki az a 10 leggazdagabb, aki migránsként érkezett az országba és így csinálta meg a szerencséjét. Van köztük két magyar is.

A listát a 42 éves, orosz származásó Szergej Brin, a Google egyik társalapítója vezeti 34,4 milliárd dolláros vagyonával, de már a dobogó második fokán találkozhatunk egy magyar névvel:

2. helyezett: Soros György 24,9 milliárd dollárral

Két magyar migráns is bekerült a 10 leggazdagabb közé

A 85 éves Soros György vagy George Soros 1947-ben emigrált az Egyesült Királyságba, ahol a London School of Economicson szerzett diplomát. Soros később 1956-ban az Egyesült Államokba költözött, 1969-ben megalapította saját hedge fundját, a Quantum Fundot, amelyet a Soros Fund Managementen keresztül irányított, és amely a történelem egyik legsikeresebb hedge fundja lett. 1992-ben shortolta az angol fontot, amivel 1 milliárd dollárt keresett egy nap alatt, ezzel erősítette meg a helyét a pénzügyi világban, Sorost emiatt úgy emlegetik, hogy "az ember, aki csőbe vitte a brit jegybankot". A befektető a mai napig aktívan politizál.

Sorost egy ukrán és dél-afrikai milliárdos követi, majd ismét egy magyar:

5. helyezett: Thomas Peterffy, 11,1 milliárd dollár

Két magyar migráns is bekerült a 10 leggazdagabb közé

A 71 éves Peterffy a digitális részvénykereskedés úttörőjének számít, ő vezeti az Interactive Brokers Group brókercéget. Peterffy még 1965-ben emigrált az USA-ba nincstelen magyar arisztokrata család leszármazottjaként, miután a család szinte minden vagyonát elkobozták a szovjetek. Már évekkel azelőtt elkezdett foglalkozni az elektronikus kereskedés gondolatával, mielőtt a tőzsdék digitalizálttá váltak volna, az általa alapított Timber Hillt a világ egyik legnagyobb tőzsdei árjegyzőjévé tette.

Soros és Peterffy többek között Elon Muskot és Rupert Murdoch-ot is megelőzi.

A top 10:

1. Szergej Brin, Oroszország, 34,4 milliárd dollár
2. Soros György, Magyarország, 24,9 milliárd dollár
3. Len Blavatnik, Ukrajna, 15,3 milliárd dollár
4. Patrick Soon-Shiong, Dél-Afrika, 11,9 milliárd dollár
5. Thomas Peterffy, Magyarország, 11,1 milliárd dollár
6. Elon Musk, Dél-Afrika, 10,7 milliárd dollár
7. Rupert Murdoch, Ausztrália, 10,6 milliárd dollár
9. Pierre Omidyar, Franciaország, 7,2 milliárd dollár
10. Hansjoerg Wyss, Svájc, 6,1 milliárd dollár

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...vagyis migráns ide vagy oda csak spekulálva lehet meggazdagodni.
fekete
83-ban voltam Floridaban egy rokonal,es akor latam eszt a gatyarohasztott,hogy egy masik
amerikaivel az 50-evekben lehuztak 10-millio dollart,es hogy jelenjenek meg a Tallahessei biro-sagon,ekor ,es akor,.nem csodalkoztunk,mivel ez egesz Nyugati horda,lopasbol es mil-
liardok rablasaibol lett gazdag.Igy lett gazdag a Soros moslek!Mar 4 x nosult az utodott,nem
reg volt a 4.De a kopeten kivul semi mast nem erdemel.
Omarion Nebula
finoman szólva is áthallásos a cikk! (nem kéne manipulálni gyerekek)

A legális migrációval nincs probléma.
A betörő illegális bevándorlással igenis van!

Az meg, hogy ennek a két embernek sikerült meggazdagodnia nem ürügy arra, hogy ilyen módon próbáljátok az illegális bevándorlást legalizálni.
teuton
@Omarion Nebula: Latom, te sem tudod az idegen szavakat ertelmezni. Szoval illegalis migravcio szamomra az, amikor hamis papirokkal ukranokbol magyar allampolgarokat csinalnak. Termeszetesen jo penzert! A menekültügy az egy egeszen mas tema... Milyen szerinted egy LEGALIS menekült? Es milyen az illegalis? Ha pedig azok a szazezrek akik MO-on mentek keresztül illegalisak voltak, miert nem tett ellenük a kormany es Sinter? Ehelyett az osztrak hatarra fuvaroztak öket mindenfele regisztracio es büntetes nelkül???
nikodémusz
@fekete:Nyolcvanháromban láttad, hogy az ötvenes években ... Te nem előrelátó, hanem hátralátó vagy. Ő előrelátó volt és még a helyesírással is tisztában van. Azt pedig végképp nem értem, hogy jönnek ide a házasságai.
Mangu
Ezek az újságírók barmok. Nem tudnak fordítani, az idegen szó, meg több értelmű is lehet, melyet a tágabb szövegkörnyezetből lehet csak helyesen értelmezni. A magyar nyelv nagyon árnyalt, csak egyre kevesebben ismerik anyanyelvük szókincsét.
1. Az őslakosok kivételével mindenki migráns az USA-ban.
2. Az őslakosok közül van valaki a listán?
3. Az őslakos is lehet migráns, ha lakhelyet változtat országán belül.
@teuton: Te meg ne fröcsögj, most nem Viktorékról van szó, nem kell minden szarba belekeverni őket. Élég sok a sajátjuk is, amiben lubickolnak, te meg tapicskolhatsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.