Azonosítottak egy férfit, aki tavaly ősszel Magyarországon keresztül érkezett vissza Szíriából Belgiumba, majd segítette a párizsi öngyilkos merényletek előkészítését – közölte nyilatkozatában a belga főügyészség hétfőn.

A 24 éves Najim Laachraoui a hatóságok szerint 2013-ban csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez Szíriában, majd a menekülthullámot kihasználva tért vissza illegálisan Magyarországon keresztül Belgiumba.

A főügyészség nyilatkozata szerint a gyanúsított egyike azoknak, akiket a pénteken elfogott Salah Abdeslam bérelt autóval Magyarországról Belgiumba szállított. Autójukat szeptember kilencedikén ellenőrizték az osztrák-magyar határnál, ahol – mint később kiderült – az utasok hamis személyazonosító okmányt mutattak fel.

A DNS-vizsgálatok eredménye szerint Najim Laachraoui hamis iratokkal, Soufiane Kayal néven bérelte azt a házat a belgiumi Auvelais-ben, amelyet utóbb a hatóságok átkutattak, azt gyanítva, hogy ott készülhettek a párizsi merényleteknél használt öngyilkos robbanószerkezetek.

A rendőrségi beszámolók szerint a férfi DNS-ét megtalálták abban a Brüsszel Schaerbeek negyedében található bérelt lakásban is, ahol pedig a Párizsban használt robbanóöveket készítették a november 13-i merényletek elkövetőinek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezt nem tudtak nyakon csipni, bezzeg a csokit lopo nagyira a TEK a teljes arzenallal lecsapott.
fekete
Emlekszem mikor Bred Pit Londonbol fegyvereket kuldott MO-ra,a filmje'hez amit b,Pesten forgatott. A BBC is mutatta itt a tengeren tul,hogy a terror elharitas bemutatta a kamu fegyvereket. Ami erdekes,hogy usa-bol Londonba kuldtek,minden ok,Londonbol pedig MO-ba
es racsaptak mint a ve'rcse a galambra.Ugy latszik itt a Naton belul is,minden orszag a maga
dont,hogy kit,es miert is! Akor minek az a felhajtas. NATO???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.