Az Európai Unió különböző szabálytalanságok miatt 121 millió euró (mintegy 37,5 milliárd forint) Magyarországnak járó fejlesztési támogatás kifizetését függesztette fel – tájékoztatta egy uniós forrás kedden az MTI-t.

A Magyarországnak járó fejlesztési támogatások közül három programot érintő támogatás folyósításának felfüggesztéséről döntött az Európai Bizottság március 23-án.

A forrás úgy tájékoztatott, hogy a bizottság 2015 szeptemberében megszakította három uniós finanszírozású program támogatását, majd 2016. március 23-án fel is függesztette a pénzek kifizetését. A múlt szerdai döntés 121 millió euró kifizetését érinti.

Az EU felfüggesztette Magyarország támogatását Orbánék miatt

A bizottság akkor kezdi meg az összeg további folyósítását, ha a Magyarország kijavítja a szabálytalanságokat és adott esetben büntetést (korrekciót) is elfogad.

Az Európai Bizottság 2015 szeptemberében értesítette Magyarországot arról, hogy megszakítja a programmal kapcsolatos kifizetéseket, mivel az ellenőrzés során szabálytalanságokat találtak a program irányítása körül és ellenőrzési rendszerében. Erről és a szükséges szabályozások bevezetéséről a bizottság levelet küldött Magyarországnak.

Ezeket a szabálytalanságokat Magyarország azonban nem orvosolta a rendelkezésére álló hat hónap alatt, aminek az lett a következménye, hogy a bizottság szerdán felfüggesztette a kifizetéseket – közölte a forrás.

Tájékoztatása szerint az első, figyelmeztető lépést követően könnyebb lett volna újraindítani a folyamatban lévő programok támogatását, mint most, a második lépést – vagyis a kifizetések felfüggesztését – követően. Ekkor szigorúbb ellenőrzésnek vetik alá az érintett programot, aminek akár olyan következménye is lehet, hogy az országnak a támogatás egy részét vagy akár egészét is vissza kell fizetnie az uniónak.

Most a magyar hatóságok feladata, hogy a bevezessék a kért szabályozásokat. Amennyiben azok teljesülnek, a bizottság kész akár azonnal folyósítani a támogatási összeget – hangsúlyozta az ügy részleteit ismerő szakértő.

Elmondta: a múlt szerdai döntés három programot érint, amelynek részleteiről Magyarország tájékoztatást adott a bizottságnak. Az unió azok szabályszerűségét ellenőrizni fogja.

A közlés szerint más, függőben lévő kérelmekhez kapcsolódóan Magyarország esetében mintegy 700 millió eurónyi, folyamatban lévő támogatás kifizetését szakította meg vagy függesztette fel az uniós bizottság. Ebbe az összegbe beletartozik a most felfüggesztett 121 millió eurós fejlesztési forrás is.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Ezt az ország meg sem fogja érezni, mert úgyse látna belőle semmit.
Legfeljebb Orbánék prüszkölnek és koslathatnak új forrás után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
prime777
@Szókrakész: Ühüm!
Értelek!
Na de tegyük félre tényleg a tréfát!
Ilyen meséket én is tudnék írni.
Viszont én realista vagyok.
A próbálkozásaid ott akadnak el,hogy igenis, a törvény előtt nem mindenki egyenlő!
Ez csak duma!
Még egy 60 éves nagymamát "falhoz ken" a NAV rögtön ,mert nem tud elszámolni a két szál rózsájáról,addig mások milliárdokat tehetnek el.
Remélem felfogod most már miért jó az ha a fideszt eltakarítja a nép és jön helyettük más.
Remélem felfogod azt is,hogy itt mindenképpen lopnak és lopni is fognak.
Tehát mindenki lopott,lop,és lopni fog még világ a világ.
Nincs olyan helyet ahol ne ez menne.
Csak a mértéke és a szervezettsége az amivel a fidesz az elmúlt 20 éven is túltett.
Te meg itt mutogatsz vissza,a mostani viszonyokhoz képest jóval "becsületesebb" évekre.
Nehogy azt hidd,hogy ezt nem tudja mindenki.
Csak szemet hunynak sokan mert jól meg vannak "fizetve",vagy csak egyszerűen tökmindegy,történhet itt bármi,akkor is zsigerből utálják a szocikat.
Körülbelül ennyire egyszerű a képlet.Ilyen végtelenségig ostoba a magyar.
Inkább hagyják ezeket a fejünkön ülni akik mindent ellopnak,várva a messiásra,aki fényt eszik,hordóban alszik és soha semmije sem lesz,minthogy ezeket eltakarítanák.,
karma1
@Szókrakész: Veletlen volt a lajk, bocs
karma1
@Szókrakész: Te nem akarod megerteni, pedig egyszeru. Az egeszben pedig az hab a tortan, hogy olyanok fujnak a szocikra, akik a szocialista (NEM kommunista! mert azok sosem voltunk!) eraban a legvadabb szoci funkcik voltak, lasd orban, plane kover...

Tehat ugyanaz a bagazs , aki az elmult eraban diszkreten, kevesebbet lopott,. azok most a fide$$ egisze alatt a 100-szorosat lopjak annak, mint akkor, es most teljes amneziaban elve visszamutogatnak a gaz szocikra.

Neked meg EZT kellene mar vegre felfognod!
Mi sem magyarazunk tobbet neked...
Szókrakész
@karma1: Nem is vártam, hogy lájkolj.
A másik pedig, hogy én nem azért írok dolgokat, mert lájkgyűjtő vagyok.
Akiknek valójában címzem, azok hidd el nem lájkolnak azért, amit írok.
Inkább fejtörést okozok nekik.
Legyen az Orbán, Gyurcsány, vagy...
Szókrakész
@karma1: Mint már 1001x mesésen leírtam.
Számomra a kevesebbet lopó tolvaj is tolvaj.
Nincs különbség.
Én mindet megvetem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.