Lemondott az offshore-botrányban érintett izlandi miniszterelnök, Sigmundur Davíð Gunnlaugsson. A miniszterelnök pártja képviselőcsoportja előtt jelentette be távozását, helyét pedig egyelőre Sigurdur Ingi Johannsson mezőgazdasági miniszter, a Progresszív Párt helyettes vezetője veszi át.

Gunnlaugsson lemondása előtt hiába kérte a parlament feloszlatását, kérését Ólafur Ragnar Grímsson államfő elutasította.

Hétfőn több mint tízezer tüntető követelte Gunnlaugsson lemondását. A követelés mellé állt a négy ellenzéki parlamenti párt is, bizalmi szavazást kérve a kormány ellen.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@nusika: bármikor kiderülhet csak ő nem mond le. Reggelre megváltoztatja az alkotmányt, a fölkotmányt, a törvényeket kutyatartástól a háztartásig visszamenőleg, bármit.

Ők törvényesen lopnak, nincs miért lemondani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@nusika: bármikor kiderülhet csak ő nem mond le. Reggelre megváltoztatja az alkotmányt, a fölkotmányt, a törvényeket kutyatartástól a háztartásig visszamenőleg, bármit.

Ők törvényesen lopnak, nincs miért lemondani.
Pestilence
Gratula az izlandiaknak.
Igy kell ezt csinálni.
Kirobban egy botrány, másnapra a fél ország az utcán van.
fekete
Melyik keze tiszta? Mind hazug mos-le'k! Kelett,Nyugat.
simmering73
Szegény Izlandi miniszter rossz helyre született. Nálunk ilyen nem történhet meg.
36
Azért gondoljuk át ennek a "offshore kiszivárogtatásnak" a háttér motivációját és azt hogy kinek/kiknek jó ez, illetve az időzítését.

A motiváció, szerintem mindaz, ami napjainkban Európában történik. Európa számos vezetője és nemzete, nem akarja elfogadni az EU-t a jelenlegi formályában. Hollandia népszavazott az EU terjeszkedéséről, Nagy-Britannia
az EU-ban maradásról dönt. A migráns történet is köhögve halad. Nő az euroszkeptikusok száma. No, és szerintem, az sem tetszik, hogy Putyin a béke kapujáig bombázta Szíriát. Az izlandiak-nak pedig azt nem felejtik el, hogy 2008-ban, amikor kiderült a kormány mocska, elzavarták a regnáló hatalmat. Államcsődöt jelentettek és nem fizettek az IMF-nek.
Mindez nem maradhat megbosszulatlanul.

Putyint, Cameront, Porosenkót, Gunnlaugsson-t citálják most elő.
Viszont, nem írnak arról, hogy az USA az az ország, amelyik maga egy nagy offshore birodalom. Ugyanis nem írták alá az átláthatósági törvényt. Bárki a világon, ha csak az ügyvédjét elküldi pl. Florida államba, cégtulajdonosi név nélkül alapíthat fedő céget.
Az "oknyomozó" újságírókat pedig, érdekes emberek alapítványai támogatják: Rockefeller, Rottschild stb. Na, őket, nem sarazzák és nem citálják és nagy globális cégeket sem, amelyek a pénzeket direkt viszik ezekbe az adó paradicsomokba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.