Politikai megállapodás született arról, hogy 2017-ben a visegrádi országok három hónapos váltásokban egy-egy század katonát állomásoztatnak majd a Baltikumban a NATO katonai jelenlétet megerősítő intézkedései keretében – mondta el pénteken telefonon az MTI-nek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a lettországi Jurmalából, ahol a visegrádi, a balti és a skandináv országok külügyminiszterei tanácskoznak.

 A tárcavezető kitért arra is, hogy ez országonként, így magyar részről is mintegy 150 katona baltikumi állomásoztatását jelenti majd.

"Ezzel az egy éven át tartó katonai jelenléttel a visegrádi országok világosan kifejezik szolidaritásukat a Baltikum országaival" – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
te szerencsétlen nagy marha!!!nem emlékszel hogy egyszer már küldtünk arra felé magyar katonákat???Elfelejtetted hogy mi lett a sorsuk??? Miért küldjünk a vágóhídra magyar katonát idegen érdek szolgálatába???
verőce21
Azt hiszem, én is kiköltözöm hamarosan Rigába, elviselhetetlen melegek már az itthoni nyarak.
Borda
Miért nem megy ő oda katonazubbonyban? Azzal a 4szemével kitesz majd 150 katonát is,ha tüzet kell nyitni vagy az árokban lapulni.
Jozefina
Bölcs diktátorunk kiadta az ukászt. A visegrádi 4-eknek menni kell és punk-tum. Majd Gazsi egyháza megáldja őket!! Szép világ!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.