A horvát rendőrség pénteken letartóztatta Zeljko Dolacot, a rendőrség bűnügyi főosztályának felfüggesztett vezetőjét, aki a gyanú szerint saját maga rabolta ki irodáját, és úgy tüntette fel, mintha betörés történt volna – közölte a horvát média.

Április elején ismeretlen tettes betört a zágrábi rendőrség egyik épületébe, és sajtóértesülések szerint ellopott onnan két kilogramm aranyat és 280 ezer eurót (majdnem 88 millió forintot). A pénz és az arany pénzmosásból származott, a rendőrök foglalták le.

Az ügy kirobbanása után lemondott tisztségéről Vlado Dominic országos rendőrfőkapitány és két országos rendőrségi vezető, továbbá a zágrábi rendőr-főkapitányság vezetője, Zeljko Dolacot pedig, akinek irodai széféből eltűntek az értékek, felfüggesztették.

Vlaho Orepic belügyminiszter pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a rendőrség bűncselekmény és hivatali visszaélés gyanújával letartóztatott egy rendőrségi tisztségviselőt, aki egyelőre az ügy egyetlen gyanúsítottja. A miniszter nem erősítette meg, de nem is cáfolta a médiának, hogy a rendőrség bűnügyi főosztályának felfüggesztett vezetőjéről van szó. A betörés részleteiről továbbra sem beszélt a tárcavezető. Mint mondta, az ügy folyamatban van, nem közölhet részleteket.

Ugyanakkor a Jutarnji List című horvát napilap helyszíni tudósítója jelentette, hogy a rendőrség pénteken reggel házkutatást tartott Zeljko Dolac lakásában, a férfit letartóztatták, és rendőri kísérettel elszállították a helyszínről.

A betörést követően a sajtó napokig arról cikkezett, hogy a rablást belső ember vagy belső segítséggel követte le valaki: a betörőnek ugyanis tudnia kellett, hol és mit keressen.

Az épület sem kamerával, sem riasztóval nem volt felszerelve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.