Az Európai Bizottság reformtervei szerint menekültenként negyedmillió eurós, bírságjellegű "díjat" fizetnének azok az EU-tagországok, amelyek nem kívánnak befogadni más uniós tagországokból áttelepített menekülteket – írta brüsszeli forrásokat idézve kedden a Financial Times online kiadása.

A "javaslatot ismerő" illetékesek a londoni üzleti napilapnak azt mondták, hogy a menekültenkénti 250 ezer eurós hozzájárulás a menekültek befogadását szabályozó Dublini Egyezmény reformjának szerdán ismertetendő jelenlegi tervezetében szerepel, de könnyen meglehet, hogy a következő napok egyeztetésein még módosul.

A Financial Times forrásai szerint azonban az elképzelés az, hogy ez a díjfizetési rendszer "szankciónak tűnjék", és egy-egy menekült befogadásának elutasítása "mindenképpen többszázezer euróba" kerülne.

A Financial Times kommentárja szerint a kelet-európai országok, köztük Lengyelország és Magyarország üdvözölnék, ha a kötelező befogadási kvótákkal szemben alternatív megoldások születnének, a javaslatban szereplő magas összegű bírság azonban megütközést fog kelteni ezekben az országokban.

A bizottság által javasolt összeg alapján Lengyelországnak például hozzávetőleg 1,5 milliárd eurójába kerülne, ha nem fogadná be a jelenlegi kvótájában meghatározott, Olaszországból és Görögországból áttelepítendő 6200 menekültet – áll a Financial Times írásában.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Mellényzsebből, csak az a baj, hogy nem a fideszes társaságéból. Ők majd másképp fizetnek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Valami biztosan lesz, aztán a köpcös vakarhatja azt az üres fejét.
nemjoezigy
Még mindig nem jutottak el a fideSSék oda, hogy igazat mondjanak!
Be kellene vallani, hogy a népesség legalább 40%-a nélkülözik, az egészségügy és a szociális ágazat romokban van, A kdnp szerint divatos az éhezés!
A lakhatása több 10 ezer családnak megoldatlan, effektíve hajléktalan várományosok, (mert ugye albérletre sem jut nekik) A kormány lakhatási támogatása csak, pl a csok, a nem rászorulókat támogatja!
A szegénység miatt (is) a közbiztonság is siralmas, bármit mond a pintér!
Tovább is van mondjam még!
Ezért nem kell ide TÖBB migráns! = ugyanis a dicső és álnok, hazug kormányunk, jó pénzért több mint 10 ezer embert telepített be az országban.
Akinek pénze van mindent lehet, megmondta a lázár is, : mindenki annyit ér, amennyije van.
Egyszerűen ezek férgek!
wagabund
brüsszelben mindenki debil? mi van itt európában.? ott az unijó vezetésében agymosottak irányítanak? nem lehet elzavarni azt a zavarodott népséget?

csoda, ha a migránsáradat így letolta az európai kontinenset?mint egy dózer...és nem áll senki ellen...

ez kinek az érdeke?
vonotok
Ez a mocsok, kinek a pénzéből fog majd fizetni?? A Tiedéből és az ennyiméből.
Hogy r...na meg.
fekete
Rakja bele a budos f... ..Finacial Times es Merkell a Hasszan Muszlimjaikba.Jon meg a 80-
milio Torok muszlim is,kiknek mar van gyakorlatuk, le igazni az orszagokat,mint ahogy tettek
ezek a retkekk MO_gal 150 evig.
világlátó
Működik a rogáni méregkeverő műhely. Lám hogy felbőszítette @fekete hozzászólónkat.Egyből beazonosította a migránsokat, a menekülteket meg a csak úgy menjünk Európába ott jó az élet jelszóval beözönlőket az 1526.-tól 1687 ig itt dekkoló törökökkel. Ezért szép tantárgy a történelem.
Ami a már itt lévő és a menekült táborokban sínylődő tömegeket illeti, őket életben kell tartani, el kell látni, az életfeltételeiket biztosítani kell. Ez nem új találmány ezt követeli az emberiesség, a humánum, a tisztesség.Te @fekete ! mikor írod ide hogy " Rakja bele a büdös f...-t a Financial Times az olaj-, a fegyver-, a gyarmatosító politikacsinálók hátsójába.? akik száz év óta ott pumpálják ki az olajat, cserébe fegyvert adnak érte azoknak, akik most ott háborúsdit játszanak és neked is hozzá kell járulnod az életükért menekülők megsegítésére?
Nem metem Merkel kancellárt. Őt majd vagy igazolja a történelem, vagy a népe majd elküldi nyugdíjba. Megérdemli.Kik vagyunk mi hogy innen ítélkezzünk felette? Van közelebb is, akit bírálni vagy dícsérni lehet. Ugye te is tudnál felsorolni néhányat. No ő beléjük rakja bele valaki ..., hogy talán ettől a beöntéstől megjön az eszük, itt Magyarországon. Hogy fizetnünk kell az biztos.Vagy úgy, hogy megemelik az árakat, vagy úgy hogy az EU.-ból nem jön annyi lóvé mint eddig, Mindegy, te is én is rosszabbul járunk. " Hogy rakja bele a büdös f...t a Financial Times a világot megrontó pénzéhes milliárdosok hátsójába...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.