Az Európai Unió "meghal", ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el – mondta Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter az ARD német országos köztelevízió Europamagazin című műsorának hétvégi adásában.

A szocialista politikus elmondta: "Orbán Viktor Magyarországon most népszavazást tart, és azt mondja, hogy egy migráns sem jöhet Magyarországra".

A magyar miniszterelnök "meg fogja nyerni ezt a referendumot", és ha Magyarország népszavazást tart, akkor talán más tagállamok is így tesznek, és "dobhatjuk a szemétdombra az Emberi Jogok Európai Egyezményét" – mondta Jean Asselborn.

Ha az utóbbi tíz évben kibontakozott folyamatok tovább tartanak, kialakul egy "mag-Európa", és azon országok, amelyek nem akarnak ezzel a "sebességgel" haladni, kénytelenek lesznek a döntéshozatalban megelégedni egy "másmilyen jelentőséggel" – tette hozzá.

"Nem fogadhatjuk el, hogy a szolidaritás megszűnik az Európai Unióban", és ebben a kérdésben minden tagállamnak állást kell foglalnia, "igennel vagy nemmel" – hangsúlyozta a luxemburgi külügyminiszter.

Úgy vélte, el kell dönteni, hogy az EU "vonszolja-e magát tovább letargikusan", vagy vegyen új lendületet, és ha egy ország azt mondja, hogy "nincs szükségünk Schengenre, az euróra, a szabad mozgásra, a szolidaritásra, a strukturális- és kohéziós alapokra", akkor be kell látni, hogy "zárt intézménnyé" lehet tenni uniós tagállamokat.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Orbánnak már régen EU bíróság előtt kellene ülnie lázításért, az EU jogszabályok be nem tartásáért, stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisGenyo
Az EU a végnapjait éli. Nincs már benne 10 év szerintem. Belül is komoly bajok vannak (gondoljunk mondjuk a görögökre), de hogy a külső határait nem tudja megvédeni az egyenesen téboly!
Az meg, hogy ál-liberális eszmékkel, munkaerőhiányukat idegenek betelepítésével megoldani akaró országok, idegeneket telepítsenek másik országokba(!!!) az teljesen abszurd 5let szerintem. Pláne, hogy ezek mindenféle szempontból egy teljesen más kultúrát képviselnek és beilleszkedni meg nem is akarnak, sőt itt is építeni kívánják azt a sz@rt ami elől idemenekültek...
Hány '56-os magar alapított kommunista pártot idegen országban?
Mangu
@alterego56: Bár igazad lenne és mielőbb (NATO kimaradt).
Mangu
@Szókrakész: Az a szekér, ami mellé mi odakötjük a lovunkat felborult, felborul és fel fog borulni. Egyébként nem önként lettünk NATO és EU tagok - gondold csak végig az eseményeket. Ne tévesszen meg a dolgok színezete.
Feraj49
Mielőtt EU tagok lettünk volna,többször is eltudtam útlevéllel menni külföldre.(pedig nem voltam párttag) Most meg a nagy szabadság ellenére sem TELIK rá.Én semmit nem nyertem az EU-val. Csak a rendszerváltó hatalmasok.
Bringás
A sok idióta vezetőjétől már így is döglődik!
Nil
legyen csak népszavazás - ha ezen múlik az eu akkor teljesen mindegy - de végre meg lehetne mutatni hányan vannak a fidesz ellen - "csak" becsületes számlálók és ellenőrök kellenek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.