Nagy veszélybe került az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezmény azáltal, hogy a felek azon vitatkoznak, Ankara teljesítette-e az uniós vízumkényszer eltörlésére vonatkozó feltételeket – figyelmeztetett Volkan Bozkir európai ügyekért felelős török miniszter, aki Martin Schulz-cal, az Európai Parlament elnökével tárgyalt szerdán Strasbourgban.

"Nagy veszélyben van minden megállapodás, amelyet a bizalomra, a jó szándékra és a felelősségvállalásra alapozva, politikai kockázatokat vállalva eddig sikerült elérni" – mondta sajtótájékoztatóján a tárcavezető.

Martin Schulz szerdán kijelentette, az Európai Parlament nem tárgyal a Törökországgal szembeni vízumkötelezettség megszüntetéséről, ha a török fél nem teljesíti a feltételeket.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nem lehet, hogy Európa van veszélyben az ilyen elmebeteg megállapodásokktól? (Sokmillió euróért cserélgetünk nehány arab telivért sokezer válogatott beteg béna szerencsétlenre)
1magyar
Vízummentességgel szabad a vásár a törököknek és akinek állampolgárságot adnak. Az lesz az utolsó csepp a méregpohárból Európának.
verőce21
Már a nyolcelemis Schulz a tárgyaló? Ez a közel írástudatlan hamarabb megmondhatná a törököknek, hogy vízumkényszer eltörléséről szó sem lehet!
A vízummentesség sok kedvezőtlen következménnyel járna. Áramlanának Európába a törökök és az ott élő kurdok, másrészt a rengeteg migráns hamis török útlevéllel fog átjönni Európába és lehetetlen lesz visszaküldeni őket.
fekete
Ezek a torok retyek,mar felkaptak a 6,vagy milliard eurot.Most mar kit erdekell az EU. Moslek egy
nemzett,Az oroszok megszorhatnak oket egy kisse,ott a SZiriai hatar menten.Merkel es a tobbi
lokott 6 milliardert tobb szaz hajot dobhatak volna a torok hatarra sziriabol stb. Nem ezekkel a
tulkokkal targyalni.Se hajok,se panz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.