"Illúzió" azt gondolni, hogy a menekültek jelentette problémát ki lehet iktatni azáltal, hogy az államot egy vezérelvű állami berendezkedéssé változtatjuk, ahogy azt OrbánViktor magyar miniszterelnök teszi – jelentette ki kedden Bécsben újságírók előtt az új osztrák szövetségi kancellár a Kleine Zeitung című osztrák újság honlapja szerint.

"Illúzió azt gondolni, hogy a menekültekkel kapcsolatos kérdéskörben a problémát el lehet tüntetni azáltal, hogy az államot egy vezérelvre épülő állammá változtatjuk, ahogy azt Orbán (Viktor) teszi" – mondta Christian Kern, aki Reinhold Mitterlehner alkancellárral közösen tartott sajtótájékoztatót a kancellári hivatalban.

Az Osztrák Szociáldemokrata Pártot (SPÖ) elnöklő Kern az osztrák államfőválasztással kapcsolatban elmondta, hogy lát ugyan különbséget a vidék és a város között, de az ország megosztottságáról nincs szó.

Az ausztriai elnökválasztást szoros küzdelemben Alexander Van der Bellen, a Zöldek pártja által támogatott független államfőjelölt nyerte meg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) által indított Norbert Hoferrel szemben.

Szijjártó egyből bepörgött

Illúzió volt azt gondolni, hogy az osztrák kancellárváltás kultúraváltást hoz az osztrák belpolitikában, mély csalódást okoz Christian Kern keddi kijelentése – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter budapesti sajtótájékoztatóján.

A tárcavezető kiemelte: az előző kancellár "elfogadhatatlan módon a 20. század legsötétebb diktatúrájához hasonlította Magyarországot", és ő már ugyan nincs hivatalban, de az új kancellár sem hozott kultúraváltást. Európaiatlan, elfogadhatatlan, ha valaki Magyarországot és a magyarok által megválasztott miniszterelnököt bármilyen módon "kapcsolatba hozza az elmúlt évszázad legszörnyűbb és legsötétebb diktatúráira utaló kifejezésekkel" – fogalmazott.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Óvodás hisztis csicska, senkinek, az új osztrák kancellárnak sem feladata, egy durcás kis senkivel foglalkozni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szomjankórász
Szájjártató jobban tenné, ha csendben maradna. Óriási égés Magyarországnak, ha bármit tesz vagy mond ez a hormonzavaros kakadu.
Aki Én
A nemzeti magas homlok úgy próbál valódi politikusnak látszani, hogy azokkal egy napon szólal meg.
Bringás
@bundi: Az antimagyarokat minősíti amit írtál!
bundi
@Bringás: a szüleid azok?...a nagyszüleid, a dédek?...tudod sok a tót a sokác a tirpák a sváb...őket minősíti?...vagy azokat akik annak idején befogadták őket?...vagy szerinted a keresztényi erkölcs a gyűlölet az utálat és kitagadásra épül?...vagy amit írtál az csak téged minősít...hogy érzed?...
Bringás
@bundi: Mit kezdjek azzal, aki szerint nincsenek magyarok? Menj haza akkor!
bundi
@Bringás: nem mondtam hogy nincsenek magyar állampolgárok, hanem azt, hogy a nemzetek közötti vándorlás mindig is természetes volt...és nincs...sem fajmagyar, sem fajnémet...de te is lázadnál az ellen ha a románok a tiszáig követelnék az országot...mert lassan több az ott élő romániai székely mint a magyar állampolgár...és ők csak megvédik az állampolgáraikat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.