A Demokratikus Koalíció bírálja, hogy Magyarország egyelőre egyetlen projekttel sem nyert a Juncker-tervnek is nevezett 315 milliárd eurós, európai beruházást ösztönző befektetési intézkedéscsomagból.

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Európai Bizottság eddig a források közel egyharmadának elosztásáról döntött, és bár Magyarország ötven energetikai és közlekedési projektet nyújtott be, ezek közül egy sem nyert. Ezzel szemben Szlovákia, Horvátország és Lengyelország is megnyert egy-egy projektet, amivel fontos fejlesztési pénzekhez jutottak hozzá – jegyezte meg.

Az EP-képviselő mindezt úgy értékelte: Brüsszelben is megértették, hogy a Magyarországnak juttatott uniós pénzeket nem az emberek, hanem "Orbán Viktor oligarchái" kapják meg. A kormány "Mészáros Lőrincek zsebére cserélte a nemzeti érdeket, az Európai Unió pedig megértette, hogy ezek után nem kívánja a jövőben tovább finanszírozni az orbáni korrupciót" – fogalmazott.

Molnár Csaba szerint a lakosságszám és a gazdaság mérete alapján pénzügyi keret körülbelül három százalékának, vagyis háromezer milliárd forintnak kellene Magyarországra jutnia. Ha a kormány intézkedései nyomán Magyarország mégis megkapja a háromezer milliárd forintot, akkor "akár még meg is fogjuk őket dicsérni" – tette hozzá az EP-képviselő.

Kérdésre közölte, Magyarországon kívül vannak más uniós tagállamok, jellemzően kis országok, amelyek egyelőre szintén nem jutottak forrásokhoz. Arra nem tudott válaszolni, hogy például Csehország nyert-e valamelyik pályázatával.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@bundi: ezony! A csúti szélhámos vinnyogott Brüsszelben az EU-nál, hog y Magyarországnak márpedig egy fillért sem!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@Szókrakész: gondolom az értő olvasásssal lehet gondod...ha megint nekifutsz, akkor észreveszed, hogy ők is amiatt vannak kiakadva, hogy az uniós támogatások nagy része egy szűk érdekkör anyagi felemelkedését szolgálja, és amit az unió pénzel azt igencsak túlárazva versenyeztetés nélkül a viktorka strómanjai viszik el...és feltételezik hogy az unióban is kételyek ébredtek a pénzük ésszerú hatékony magyar felhasználását illetően, és ezért "hezitálnak" a magyar beruházások támogatásában...tudod most is vita van hogy a lakosságnak szánt energetiakai uniós forrásokat a lázár magának tartja meg és csak az a közintézmény(tehát nem lakosság) kaphat belőle aki benyakl a meleg szarig...de a végén olvashatod te is, hogy ha mégsem így lenne akkor megkövetik a viktorkát, az egyszemélyes magyar államot...tehát mivel is van gondod?...
silber13
@bundi: ezony! A csúti szélhámos vinnyogott Brüsszelben az EU-nál, hog y Magyarországnak márpedig egy fillért sem!!
nemkati
Üzentek Brüsszelből, hogy megértsük.
Ó-buda
@nemkati: csak az a baj hogy az egész ország sziv Ali-babáék miatt
nemkati
@Ó-buda: :))
Ali Baba és a 40 ezer rabló miatt?
justhpeter
Már így is tolvaj-dobogósok vagyunk az Unióban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.