Pénteken történelmi jelentősségű döntést hozott az oregoni bíróság. Engedélyezte ugyanis, hogy egy amerikai állampolgár a nemét hivatalosan is nonbinary-ra változtassa. Az engedélyt egyébként Jamie Shupe, a U. S Army korábbi tagja kapta, aki az angolban megszokott Mr. vagy Ms. előtag helyett egy ideje már az Mx.-et preferálta a nevében. Az eredetileg férfinak született Shupe 2013-ban, 49 évesen egyszer már megváltoztatta a nemét nőre, ezentúl azonban már nem kell választania sem.

(Forrás: gyomberbela.blog.hu, jogalappal által)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...és ilyen agyi roggyantaknak adnak fegyvert a kezükbe...
Eriksson
S itthon majd 3-mal kezdődik a személyi számuk, ha a jövőben rábólint a (valamelyik) kormány.
RonaGyuri
A 70-es években a franciáknál a Mme és Melle -t akarták eltörölni, hatalmas tüntetés volt ellne Anne-Aymone Giscard d'Estaing (a regnáló elnök felesége) vezetésével! =))
RonaGyuri
@Eriksson: Bocs de valamit nagyon benéztél! a 3-as használatban lévő kezdő számjegy köznapi nyelven szólva páratlan évszázadban (XIX. ill. XXI. század, azaz 1800-as és a 2000-es évek) született férfiakat jelöli! =))
Eriksson
@RonaGyuri: Látod, ez eszembe se jutott hirtelenjében. Csak arra gondoltam, hogy ezeket az x-eket is meg kell majd valahogy különböztetni. Természetesen csak akkor, ha ők is akarják. :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. January 17., 14:28
Kisiklott egy tehervonat Murakeresztúron
Itthon - 2021. January 17., 09:50
Meghalt Sas József