Belgiumi és franciaországi merényletekre készülő dzsihadisták tartanak Európába, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet harcosai másfél héttel ezelőtt indultak útnak Szíriából, hogy Törökországon és Görögországon keresztül a kontinensre jussanak – jelentette szerdán a La Derniere Heure című belga napilap a terrorellenes hatóságok információira hivatkozva.

Az újság állítólag megszerezte azt a levelet, amelyben az illetékes belga hatóság az azonnali terrorfenyegetettségre figyelmeztette a rendőrségi szerveket. Az üzenetben az áll, hogy a terroristák útlevél nélkül szándékoznak Európába jutni, egyik csoportjuk Belgiumba, a másik pedig Franciaországba.

A belga szervek szerint az Iszlám Állam terroristáinak első számú célpontja Franciaország, azonban nem zárható ki annak a lehetősége sem, hogy egyes terrorsejtek Belgiumban is merényleteket terveznek.

A La Derniere Heure szerint három lehetséges belgiumi célpontot említettek a levélben: egy nagy brüsszeli bevásárlóközpontot, egy amerikai gyorsétteremlánc egyik helyi egységét, valamint egy rendőrkapitányságot.

A fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM), amely továbbra is hármas, azaz "súlyos" fokozaton tartja az ország terrorkészültségi szintjét, arra hívta fel a figyelmet, hogy még mindig nem sikerült nyomára akadni a március 22-i merényleteket elkövető terrorkommandó birtokában lévő fegyvereknek és robbanószereknek – írta a lap.

Az OCAM szerint az is növeli a terrorfenyegetettséget, hogy Belgium július 1-jén megkezdi az Iszlám Állam szíriai állásainak bombázását.

Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, 32-en meghaltak. Tavaly november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, ezekben 130 ember vesztette életét. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között. Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
mint láthattuk,és a hírekből tudjuk, a Belga rendvédelmisek nagyon bénák, tutyimutyi népség...hibát hibára halmoztak, és halmoznak most is...
...namost ezek akarják ezt a különítményt megállítani? a franciák a másik fele...
...az hogy lehet, hogy továbbra is a balkáni utat reklámozzák?(a hírek szerint)vagy kamu?
a mutti meg nem tesz semmit, csak röhög a markába..ideje lenne elfenekelni a választóinak...
Jozefina
Talán nem kellene megvárni, amíg az EU-ba érnek!!! Még útközben likvidálni kellene őket!!!
Peller Anikó
Úgy érted folyadékkal ellátni őket? A Tiszában van még víz bőven.
Mangu
Ez is csak egy porhintés, média trükk a belga sajtó részéről politikai megrendelésre, mert mint tudja mindenki, van ott elég terrorista, akikkel nem törődtek és nem tőrödnek. Ha valami történik, akkor lesz kire fogni.
@Jozefina: Akkor nem jön be az üzlet!
verőce21
Hej pedig, ha bejutnának néhány francia atomerőműbe?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.