Vádat emeltek egy férfi ellen, aki meg akarta ölni Donald Trumpot, a republikánusok várható elnökjelöltjét a szombati Las Vegas-i nagygyűlésén – közölte az NBC televízió és több amerikai hírforrás az amerikai titkosszolgálatra hivatkozva helyi idő szerint hétfőn.

A 19 éves Michael Steven Sandford ellen hétfőn emeltek vádat egy nevadai szövetségi bíróságon.

Sandfordot a szombati nagygyűlésen tartóztatták le, miután meg akarta szerezni egy rendőr fegyverét, hogy – saját bevallása szerint – agyonlője Trumpot. A rendőrök azonnal elfogták.

A fiatal férfi a hatóságoknak bevallotta, hogy Kaliforniából utazott a szomszédos Nevada államban lévő kaszinóvárosba, kifejezetten azért, hogy meggyilkolja Trumpot. A merényletet egy éve tervezte. Sandford a nagygyűlésen azzal szólította meg a rendőrt, hogy autogrammot szeretne kérni a republikánusok várható elnökjelöltjétől. Amikor a rendőr feléje fordult, megragadta és megpróbálta elvenni tőle a szolgálati fegyverét.

A fiatal férfit azonnal leteperték és átadták a titkkosszolgálat jelenlévő embereinek. Letartóztatásakor kiderült, hogy brit jogosítványa van és mintegy másfél éve él az Egyesült Államokban, a New Jerseyben lévő Hobokenban. A rendőrség azt nem közölte, hogy Sandford milyen állampolgársággal rendelkezik.

Nem ez az első alkalom, hogy a választási kampányban Donald Trump életére törnek. Idén márciusban, az ohiói Daytonában akarta megkéselni valaki a milliárdos üzletembert.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Egy hulye 19 eves probalkozott egy rendor fegyverevel, 4 nappal elobb sutott el eleteben eloszor stukkert... Szegenyke, ugy stiftes, ahogy van... De trumpnak nem artott volna legalabb egy vallserules, hogy komolyabban elgondolkodjon a "szabadon fegyvert minden szabad amerikai allampolgarnak" cimu barom programjan...Ja, es ami a fo: ELLENORIZETLENUL!
Csodálkozó
"Nem elég akarni, de tenni, tenni kell!"
(Váci Mihály)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.