Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Bizottságot hibáztatja az Európai Uniót sújtó válság miatt a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német konzervatív napilapban hétfőn megjelent cikkében, és azzal a felhívással fordul a tagországokhoz, hogy vegyék vissza a hatalmi jogköröket Brüsszeltől.

A kormányfő a bizottság hibáinak egyik bizonyítékaként említi, hogy Nagy-Britannia lakossága megszavazta az ország kilépését az unióból. Orbán Viktor szerint véget kell vetni

"az európai terv idealizálásának".

A miniszterelnök úgy látja: az EU válságát részben az idézte elő, hogy megnyitotta határait a migránsok előtt, részben az, hogy egyes tagországok az Európai Bizottság "hallgatólagos beleegyezésével" hagyták elszabadulni költségvetési hiányukat.

Szerinte veszélybe került a két legjelentősebb európai vívmány: a közös valuta és az egységes belső piac.

Orbán Viktor a cikkben közli: azáltal, hogy Magyarország lezárta határait a migránsok előtt, segített megmenteni az európai modellt és életmódot.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
A genyónak csípi a csípás szemeit, hogy csak nem akar illiberalizálódni az unió, ezért jogkörcsökkentéssel próbálkozik a szürke kis ugri-.bugri rágcsáló!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
moareka
Nem kellene már egyszer befogni a száját?
justhpeter
Hihetetlen hogy kinek vagy minek képzeli magát ez a püffedt ökör ! Ő menti meg Európát ? A személyes orvosi csapata mit csinál ilyenkor ?
justhpeter
Ok gyógyíthatatlan. Akkor a csürhéje tegye karanténba. Ugyanis a vezér bukása az al- és mellékcsicskák bukását is jelenti, az ők milliós bevételei is el fognak tűnni egyik napról a másikra, az ők "ingyenes" lenyúlási juttatásai is elapadnak azonnal. Tehát nyomós érdekek fűzik őket ahhoz, hogy a beteget izolálják.
Desischado
"Európai életmód", ezen besírtam. Hogy ne sül le a mocskos képéről a bőr! Kinek? A létminimum alatt élőknek? Csak nekik van európai életszínvonaluk!
De azt tényleg nem értem, hogy az Unió miért nem veri már végre pofán, hogy állandóan uszít, és áskálódik?!
Szókrakész
Viktor!

Széllel szembe ne pisilj!

Az EU-nak, Brüsszelnek, Merkelgültnek eszük ágában nincs megmenteni az európai modellt és életmódot.
simmering73
@justhpeter: Van egy kis probléma. Olyan szinten velejéig romlott ez a csürhe, hogy nem csak az egész fideszt, de a szimapatizánsait is karanténba kellene zárni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.