Dienes Andor Erdélyben született, édesanyja öngyilkossága után a család Budapestre költözött. Míg Andor két testvére is Amerikába ment dolgozni, a férfi érdeklődni kezdett a művészetek és a fotózás iránt. Később bejárta a világot és olyan elismert fotós lett, akire méltán lehetünk büszkék. Andor 1928-ban európai körútra indult, 1933-ban pedig Párizsban telepedett le. Ezután lett az Associated Press (AP) fotóriportere lett, később a kommunista L’Humanité munkatársa, André de Dienes néven pedig divatfotós. Karrierje gyors ütemben ívelt felfelé, 1938-ban New York-ba költözött, dolgozott az Esquire-nél, a Life-nál, és a Vogue is közölte a képeit. 1944-ben Hollywoodba költözött, ekkor már egyik modell adta nála a kilincset a másiknak. 1945 után Andor volt az ország egyik legnépszerűbb fotósa, olyan sztárokat fotózott, mint Ingrid Bergmann, Henry Fonda, Marlon Brando, Ronald Reagan, Elisabeth Taylor, Shirley Temple, vagy Fred Astaire. Az egyik legfényesebb csillag, Marilyn...

Forrás: lemon.hu
Feltöltő: Designer
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Bocs, de: 12éves volt mikor a család Budapestre költözött + 15éves volt mikor innen is elment, - ezek tények. Ennek fényében ez a fogalmazás nem is kicsit sántít: "Míg Andor két testvére is Amerikába ment dolgozni, a férfi érdeklődni kezdett a művészetek és a fotózás iránt. Később bejárta a világot"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.