Hét ukrán katona vesztette életét, és 14 sebesült meg az elmúlt napban az egyre éleződő kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus övezetében – közölte Andrij Liszenko, az elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője keddi kijevi sajtótájékoztatóján.

A Luhanszk megyei rendőrség pedig arról számolt be, hogy egy 61 éves helyi lakos megsérült előző nap, amikor a Moszkva által támogatott szakadárok aknavetőkkel lőtték az ukrán ellenőrzés alatti Popaszna települést.

A kijevi hadműveleti parancsnokság szokásos reggeli közleménye szerint az elmúlt 24 órában összesen 78 alkalommal nyitottak tüzet a szakadár erők az ukrán katonák állásaira. A támadások a frontvonal teljes hosszát érintették: Donyeck térségét 43-szor, az Azovi-tenger partvidékén fekvő Mariupol környékét 22-szer, Luhanszknál pedig 13-szor lőtte a szakadár tüzérség a katonai állásokat. Több alkalommal a szakadár erők a minszki egyezmény által tiltott 100 milliméteresnél nagyobb kaliberű fegyvereket vetettek be.

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzése arról adott hírt, hogy Oroszországból újabb fegyvereket, lőszert és üzemanyagot szállítottak vasúton az Ukrajna keleti részében harcoló szakadároknak. Donyeck északkeleti részébe harminc nyitott vagonon érkeztek harckocsik és önjáró tüzérségi fegyverek, üzemanyagot szállító tartályvagonok és katonák is. A Donyecktől keletre fekvő Harcizkba 10 darab, összesen 500 tonna dízel üzemanyagot szállító tartályvagon érkezett, Ilovajszkba ugyancsak hat dízelt szállító tartályvagon, valamint nyitott vagonok két önjáró löveggel, három 122 milliméteres Grad tüzérségi rendszerrel és két páncélozott szállító harcjárművel.

Az önkényesen kikiáltott Donyecki Népköztársaság hírügynöksége, a DAN a helyi szakadár erők parancsnokságától származó információ alapján azt jelentette kedden, hogy az elmúlt 24 órában az általuk ellenőrzött területet több mint 600-szor lőtték az ukrán fegyveres erők.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

fekete
Ukranoknak kell Hollywood most.Mar elveztek a 2.vilaghaboruban a German szeretettet!
hetöndöe
@fekete: Ja persze,mert most is a germánok rohanták le őket Putyin vezetésével.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.