A nyomozás első megállapításai alapján "klasszikus ámokfutó" lehetett a péntek este történt müncheni lövöldözés elkövetője – közölte szombaton a müncheni ügyészség illetékese.

Thomas Steinkraus-Koch vezető ügyész az eljárás irányítóinak közös sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem találtak semmilyen politikai vonatkozást az ügyben.

A 18 éves elkövető valószínűleg nem volt egészséges, a "depresszió típusai közé tartozó" pszichés betegségben szenvedhetett.

A bűnügyi nyilvántartásokban két ügyben szerepelt, egy testi sértés és egy lopás sértettjeként.

Robert Heinberger, a bajor tartományi bűnügyi hivatal vezetője elmondta: az elkövető szobájában találtak egyebek mellett ámokfutásról szóló újságcikkeket és egy könyvet, amelynek az a címe, hogy Ámokfutás fejben – miért gyilkolnak az iskolások.

Az elkövető egy pisztollyal és 300 tölténnyel felfegyverkezve kezdett lövöldözni péntek este. Kilenc halálos áldozata között három nő és öt kiskorú van, a 27 sebesült között pedig több gyerek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
"Klasszikus ámokfutó"...mert korábban minden héten agyonlőtt egy elmebeteg német, egy csomó, szintén német embert?!

Leszóltak fentről, telefonon, mi?!
Na, ennek az embernek, valóban folyik a szar a szájából.
Atya, ég! Odáig jutottunk, hogy a honpolgár és az eredeti társadalom kriminalizálva van!
A pszichológiával pedig, minden személyes felelősséget eltagadnak, borzasztó!

Annyira sablonos ez. A nizzai gázolót is bolondnak nyilvánították. Az orlandoi lövöldözőt is bolondnak nyilvánították. És hogy még a homokos mozgalom is kapjon már egy kis együttérzést, még homofóbnak is kikiáltották. Gyártják az alibit.
Tényleg megérett a nyugat a rohadásra!
Szókrakész
"az elkövető szobájában találtak egyebek mellett ámokfutásról szóló újságcikkeket és egy könyvet, amelynek az a címe, hogy Ámokfutás fejben – miért gyilkolnak az iskolások."

Salinger Zabhegyezője nem volt véletlen a szobában?
eugen4402
@Szókrakész: Ha jól emlékszem, Holden Caulfield nem rendezett vérfürdőt a Salinger-könyvben, annyiban helytálló a párhuzam, hogy ő sem volt képes beilleszkedni semmiféle közösségbe. Kezdetben a saját ügyetlensége miatt, később pedig már kedve sem volt hozzá, meg minden...
Szókrakész
@eugen4402: Azért figyeljük csak a könyv címét!

"Ámokfutás fejben'
És még terjesztik is.
Ezzel is ötletet adva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.