Magyarország hozzáállása a július 15-i puccskísérlethez példa kell, hogy legyen az Európai Unió többi országa számára – mondta kedden Binali Yildirim török kormányfő Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott megbeszélése során Ankarában az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint.

A közel egy órás tanácskozáson Ömer Celik európai uniós ügyekért felelős török miniszter is részt vett.

Török kormányfő: Magyarország hozzáállása példa az Európai Unió számára

Yildirim hangsúlyozta: a magyar külügyminiszter látogatása a szolidaritás erős kifejezése, amelyet nagyra értékel. A miniszterelnök nyomatékosította azt is, hogy a puccskísérletet követő tisztogatások a demokratikus jogállam keretein belül zajlanak. Megerősítette: a magyar hatóságok készek az együttműködésre.

Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török hitszónokot és az általa kiépített hálózatot teszi felelőssé a július 15-i eseményekért. A mozgalmat Törökország már korábban terrorszervezetnek minősítette.

Az Anadolu szerint a magyar tárcavezető kiemelte: Magyarország Törökország mellett áll a terrorizmus elleni harcban.

Szijjártó Péter találkozott Ismail Kahramannal, a parlament elnökével is. A házelnök – mint a török hírügynökség kiemelte – a magyar népet a török nép barátjának, rokonának és szövetségesének nevezte. Kahraman megköszönte Magyarországnak "a puccskísérlet iránt tanúsított érzékenységét".

A magyar külügyminiszter utalt arra, hogya magyar kormány az első pillanattól kezdve világosan megfogalmazta álláspontját és terrortámadásként értékelte a történteket – jelentette a török hírügynökség.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Uff, csak semmi pánik, a puccskísérletet követő kivégzések a demokratikus jogállam keretein belül zajlanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Az egykor hatalmas Török Birodalom is akkor kezdett zuhanni, amikor a "janicsárok" bejutottak a hatalom berkeibe...
Peller Anikó
@ziziplanet: told már fel magadnak a migrácsaidat.
nezelodo
Hűha! Ha már az dicséri Orbánt, aki még az ellenfele nevének kezdőbetűit az autó rendszámok sorából is törli, én nem veszem dicséretnek! Persze, ahol a Rákosi vipera neve is üldözendő volt az ötvenes években, és ahol Pécsen nem lehet műsorra tűzni a Felszállott a páva c. művet, stb, ott ez ő dicsérete is sokat emel a vezér egóján.
Lepényleső
Nekem a 150 éves török uralomról nem a barátság szó jut először eszembe. Egyébiránt,ha én
határozom meg a demokrácia korlátait,akkor az az? Esetleg a tisztogatás lebonyolításának ellesése a látogatás valódi oka?
Perwool
"Szijjártó Péter találkozott Ismail Kahramannal, a parlament elnökével is. A házelnök – mint a török hírügynökség kiemelte – a magyar népet a török nép barátjának, rokonának és szövetségesének nevezte."

Az én nevembe ne nyilatkozz!

Ezt a "puccsot" Erdogan csapata szervezte!
Ha majd tényleg a hadsereg szervez puccsot, Erdogan ellen akkor abban a pillanatban vége a diktátornak.Egy 600 ezres hadsereget, amelyik egy évszázad alatt hozzászokott, hogy nem csak eszköze, hanem formálója is a politikának, nem lesz olyan egyszerű engedelmes eszközzé tenni.
24 órán belül 6 ezer letartóztatás? Ennyi idő alatt kinyomozták 6000 ember érintettségét? Köztük 3000 bíróét, ügyészét?

Törökország a követendő példa, Kazahsztán a mintaállam... Várom, amikor Észak-Korea is bekerül a példaképbe...​
Törölt felhasználó
@Peller Anikó: Az emberség, értelmiség addig tart, amig a szaros kis luxus életünk tuti. Told fel te a a biztos kis életed. De ne már te egyetértesza a levágott fejekkel...:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.