Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ emberi jogi főbiztosa a "populista" politikusokat bíráló nyilatkozatával

alkalmatlanná vált arra, hogy bármilyen pozíciót is betöltsön az ENSZ-ben.

A miniszter arra reagált, hogy Zeid Raad al-Husszein hétfő este Hágában a béke, a jog és a biztonság érdekében létrehozott alapítvány megnyitóján bírálta az általa populistának tartott politikusokat, leginkább a holland Szabadságpárt (PVV) vezetőjét, Geert Wilderst és Orbán Viktor miniszterelnököt is Wildershez hasonlította. Kijelentette, felháborítják a féligazságok, a hazugságok, a manipuláció és az olyan fajta félelem terjesztése, mint amilyet Geert Wilders nyíltan népszerűsít. A jordániai herceg szerint sok a hasonlóság a holland politikus, Donald Trump, az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltje, Orbán Viktor, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője, Milos Zeman cseh államfő, Norbert Hofer osztrák szabadságpárti elnökjelölt és Nigel Farage, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának volt vezetője, a Brexitet támogató egyik brit politikus között. A főbiztos úgy vélekedett, ezeknek a politikusoknak az ideológiája közel áll az Iszlám Állam szellemiségéhez.

Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében azt írta:

bár a főbiztos kijelentette, hogy felháborítják a féligazságok, a hazugságok és a manipuláció, pont ezek a tulajdonságok jellemzik őt magát és nyilatkozatait a legjobban.

A magyar tárcavezető elfogadhatatlannak és felháborítónak nevezte, hogy egy ENSZ-bürokrata az Iszlám Állam ideológiájához hasonlítgat egy demokratikusan megválasztott európai politikust.

Szijjártó Péter közölte: Zeid Raad al-Husszein ezzel a nyilatkozatával teljesen alkalmatlanná vált arra, hogy bármilyen pozíciót is betöltsön az ENSZ-ben, illetve eddigi tevékenységével, ilyen és ehhez hasonló nyilatkozataival "földig rombolta" a menekültügyi főbiztosi pozíció hitelét és tekintélyét.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szájjártató és az alkamasság??? Ne már! =))
Hellcat
A külpolitikánk megint alulmúlta önmagát...kemény szavaz ezek egy zselés fejű szarjankótól aki pár éve még arról volt híres, hogy rezzenételen pofával hazudik a kamerákba sajtótájékoztatókon mint szovívő...
Hellcat
@mekkelek: Nem, csak azóta felfelé buktatták.
silber13
Vigyázz te zselé agyú, mert könnyen nemkívánatos személy lehetsz odaát!
csengerine
Mondd meg az igazat, betörik a fejed! A fejek betörésének bajnoka ez a szijj(szar)gyártó. Ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.